Mainos

Entinen virolaispoliisi: Aarnion rahoihin liittyy kuollut suomalainen liikemies

Entinen virolaispoliisi kertoi 2000-luvun alussa kuolleesta suomalaisesta liikemiehestä, jonka sijoitustoiminnasta Jari Aarnio sai varallisuutta. Paljonko Aarnio sai häneltä rahaa? - Suuren summan.

46-vuotias entinen virolaispoliisi on jutussa syytteessä tuottamuksellisesta rahanpesusta. Tapahtuma liittyy siihen, että Aarnio lainasi virolaispoliisille 35000 euroa. Syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt epäillä satamassa 50 euron seteleinä saamiensa rahojen alkuperää.

Mies kiistää syytteen. Hänen mukaansa suurten käteissummien käyttö on entisen Neuvostoliiton alueella tavanomaista. Hän tarvitsi tuolloin rahaa toisen lainan maksuun ja elämiseen. Mies oli lainannut muutamaa vuotta aiemmin Aarniolta 54000 euroa mökkikauppaan.

Mies työskenteli Tallinnan poliisissa ja Viron rajavartiolaitoksessa 1992-2007 ja sittemmin vakuutusetsivänä ja Trevocin palveluksessa.

"Kuollut liikemies"

Aarnio on myöntänyt, että hänellä oli noin 400000 euroa ns. ylimääräistä rahaa, joka oli hankittu ennen vuotta 2005. Aarnio ei ole selvittänyt rahan alkuperää.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi entiseltä virolaispoliisilta mitä tämä tietää Aarnion varallisuudesta. 

- Tiedättekö jotain henkilöstä, jonka kautta Aarnio saanut varoja tai sijoittanut? Leppiniemi kysyi.

Entinen virolaispoliisi kertoi Jari Aarniolle läheisestä, noin 50-vuotiaasta miehestä, jolla oli Tallinnassa ongelmia vuosituhannen vaihteessa. Aarnio oli pyytänyt virolaispoliisia auttamaan häntä.

- Suomalaismies oli investoinut muistaakseni unkarilaisen tuttavansa kanssa johonkin liiketoimintaan, jossa häntä yritettiin petkuttaa, mies kertoi.

- Kyse saattoi olla kiinteistöliiketoiminnasta tai kuljetusliiketoiminnasta.

Mies oli käyttänyt tsetseenejä perimään velkojaan, mutta sen jälkeen tsetseenit ryhtyivät kiristämään häntä. Aarnio pyysi tuolloin huumepoliisin päällikkönä toiminutta miestä auttamaan liikemiestä.

- Meillä oli kontaktihenkilö tsetseenien ryhmässä. Sovimme, että menemme tiettyyn ravintolaan, jonne tulivat samaan aikaan tsetseenit.

- Kontaktihenkilö kiinnitti tsetseenien huomion siihen, että suomalainen liikemies istuu samassa pöydässä huumepoliisin päällikön eli minun kanssani. Kiristys käytännössä loppui siihen.

Velkojen maksu 

Virolaismiehen mukaan tämä liikemies kuoli pari-kolme vuotta myöhemmin. Aarnio oli pyytänyt käymään tapaamassa häntä, mutta mies ei käynyt. Virolaisen mukaan mies oli maksanut kaikki velkansa ennen kuolemaansa.

Mitä Aarnion varoja miehellä oli ollut?

- Sitä en osaa sanoa, mutta ymmärsin että Aarnio sijoittanut varoja hänen liiketoimintaansa.

Missä Aarnion rahat olivat? Syyttäjä Mikko Männikkö tivasi.

- En osaa sanoa.

Paljonko Aarnio oli häneltä saanut?

- Suuren summan.

Mikä miehen nimi oli?

- En ole varma muistanko. On mahdollista etten saanut tietää nimeä. Häntä kutsuttiin etunimellä ja lempinimellä.

Aarnio ei itse halunnut puhua aiheesta, vaan ilmoitti palaavansa siihen kun häntä marraskuun alussa kuullaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.