Mainos

Entinen kansanedustaja Sulo Aittoniemi on kuollut

Pitkän linjan kansanedustaja Sulo Aittoniemi on kuollut. 79-vuotias Aittoniemi kuoli eilen Tampereella äkillisen sairauskohtauksen seurauksena. Kuolemasta ilmoitti STT:lle hänen poikansa Janne Aittoniemi.

0:38

Sulo Aittoniemi toimi vuosina 1987-1999 ensin SMP:n ja myöhemmin keskustan kansanedustajana. Vuosina 1999-2003 hän kuului ainoana edustajana itse perustamaansa alkiolaiseen keskustaryhmään. 

Kansanedustajana Aittoniemi muistetaan ahkeruudestaan ja värikkäistä mielipiteistään. Hänen maahanmuuttajavastaisia kannanottojaan ruodittiin paljon ja puheista tehtiin jopa tutkintapyyntö poliisille. 

Aittoniemi oli myös SMP:n presidenttiehdokas vuonna 1994 ja keskustan ääniharava vuoden 1999 eduskuntavaaleissa.

Poliisityö Pirkanmaalla toi suosion 

Ennen uraansa kansanedustajana Aittoniemi työskenteli pitkään poliisissa muun muassa ylikomisariona ja KRP:n Hämeen aluetoimiston päällikkönä. 

Aittoniemi nousi kansansuosioon 1980-luvun alussa niin kutsutusta Noppa-tapauksesta, jonka toimittajat valitsivat tuolloin "vuosisadan rikosjutuksi".

Tapaus koski Noppa-yhtiölle talourakoista maksetuista ylisuurista summista. Tampereen osuuspankin rahoja oli siirretty yhtiölle kiinteistökeskuksen kautta ja Aittoniemi tarttui asiaan ihmeteltyään rakennusfirman rikastumista ja pankin köyhtymistä. Aittoniemen hoksauksen ansiosta rikolliset saatiin kiinni ja heidät tuomittiin vankeuteen.

Sittemmin Aittoniemi selvitteli toista Noppa-tapausta, jossa hän epäili rahojen kilisseen keskustan kassaan. Lopulta paineet kävivät liian suuriksi ja Aittoniemi sysättiin syrjään.

Kansansuosio kuitenkin siivitti Aittoniemen Arkadianmäelle ja hän pääsi eduskuntaan vuonna 1987.   

Aittoniemi jätti eduskunnan vuonna 2003. Sen jälkeen huuliharppua soittanut Aittoniemi ehti muun muassa levyttää Mikko Alatalon kanssa, kirjoittaa kirjoja ja näytellä kesäteatterissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.