Entinen Huuhkajat-peluri siirtyy Ykköseen

Jalkapallon miesten Ykkösessä pelaava helsinkiläinen Gnistan teki kauden 2023 kattavan sopimuksen hyökkääjä Eero Markkasen kanssa. Markkanen, 31, edusti viime kaudella HIFK:ta, joka putosi kauden päätteeksi liigasta.

–  Oikein hyvät fiilikset. Tosi kiva päästä jengiin mukaan heti alusta. Olen kuullut seurasta ja sen toiminnasta paljon hyvää ja nyt, kun olen asettunut tänne Helsinkiin, niin Gnistan tuntui hyvältä vaihtoehdolta täällä, Markkanen kertoi tiedotteessa.

Markkanen debytoi liigaviheriöillä 2012 kasvattajaseurassaan JJK:ssa ja siirtyi sieltä ruotsalaiseen AIK:hon. Väkevät peliesitykset Ruotsin Allsvenskanissa johtivat siirtoon Real Madridin reservijoukkue Castillaan ja Zinedine Zidanen valmennukseen.

Lähes kaksimetrinen Markkanen ei onnistunut tekemään läpimurtoa Espanjassa vaan koukkasi Rovaniemen Palloseuran kautta takaisin AIK:hon ja on viettänyt senkin jälkeen jalkapallokiertolaisen elämää useissa eri seuroissa ja maissa.

–  Eero on tehnyt pitkän uran ja pystyy varmasti auttamaan joukkuetta tästäkin näkökulmasta. Näemme, että hän tuo monipuolisuutta ja erilaista uhkaa erityisesti siihen, kuinka pystymme päättämään hyökkäyksiä. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksestä löytyy nyt erilaisia profiileja, jotka täydentävät toisiaan, Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen luonnehti.

Markkanen teki viime kaudella HIFK:lle kolme maalia ja on osunut 77 liigaottelussa kaikkiaan 21 kertaa. Ykkösessä hän ei ole pelannut aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja