Asiantuntijalta hämmentäviä ehdotuksia jalkapalloon – someraivo puhkesi

2:46
Katso videolta: Tämä muun muassa puhutti MM-kisoissa, tuomariasiantuntija tyrmäsi kiistainalaisen pilkkutuomion.

Entinen jalkapalloilija ja nykyinen asiantuntija Alexi Lalas ehdotti Twitterissä radikaaleja muutoksia jalkapalloon. Yhdysvaltalaisen ajatuksia ei otettu vastaan ilolla.

Yhdysvaltojen maajoukkueessa 91 ottelua pelannut Lalas halusi muun muassa, että boksin ulkopuolelta tehdyistä maaleista saisi kaksi pistettä. Sen lisäksi jalkapalloon tulisi mukaan jääkiekosta tutut jäähyt. Lalasilla on myös ratkaisu viime aikoina suuren keskustelun aiheena olleisiin käsivirheisiin. Jokaisesta käsiosumasta tulisi automaattisesti virhe.

Alexi Lalasin muutosehdotukset jalkapalloon:

 • Maalit suuremmiksi
 • Kaksi pistettä boksin ulkopuolelta tehdyistä maaleista
 • Rangaistuskuljetukset pilkkujen sijaan
 • Sivurajapotkut heittojen sijaan
 • Jääkiekosta tutut jäähyt mukaan
 • Paitsio vain viimeiselle kolmannekselle kentästä
 • Käsivirhe aina kun pallo osuu käteen/käsivarteen

Lalasin ehdotuksia ei katsottu hyvällä sosiaalisessa mediassa. Yhdysvaltalaisen twiitti on kerännyt yli 2000 vastausta sekä saman määrän lainauksia, joissa kritisoidaan Lalasin ehdotuksia. Tykkäykseiä on sen sijaan tullut reilut 1500 kappaletta. Twiittiä on katsottu noin 2,5 miljoonaa kertaa. Lalas esitti myös oman vastauksensa kriitikoille.

– Laji on muuttunut monta kertaa useilla eri tavoilla viimeisen sadan vuoden aikana. Muutoksia tekivät sellaiset ihmiset, joilla oli kanttia uskoa, että voivat parantaa peliä. Sen he tekivät, Lalas kirjoitti.

52-vuotias Lalas toimi Fox-kanavan asiantuntijana Qatarin MM-kisoissa. Hän pelasi urallaan Yhdysvaltojen maajoukkueessa vuosina 1991-1998. Kohokohtana oli vuonna 1994 Yhdysvalloissa järjestetyt MM-kisat, joissa Lalas pelasi neljä ottelua.

Alla Alexi Lalasin twiitti.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja