Entinen huippuhiihtäjä toivottaa kokaiinista kärynneen Petter Northugin tervetulleeksi Venäjälle – "Petterin elämä näyttää olevan hyvin erilaista""

Entisen huippuhiihtäjän Petter Northugin toilailut auton ratissa ja kokaiinikäry ovat järkyttäneet kansainvälistä hiihtomaailmaa. Entiset venäläistähdet ihmettelevät norjalaisen tilannetta.

Poliisi epäilee norjalaista entistä hiihtotähteä Petter Northugia ylinopeudesta, ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja huumausaineiden hallussapidosta. 

Poliisi pysäytti Northugin viime torstaina, kun hän ajoi Oslon ulkopuolella 168 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa oli 110 kilometrin tuntivauhdin rajoitus. Poliisit epäilivät Northugin ajokuntoa, ottivat hänet kiinni ja tekivät kotietsinnän ex-hiihtäjä kotiin. Poliisit löysivät Northugin kotoa kokaiinia. 

Norjalaisen entiset kilpakumppanit ovat olleet tyrmistyneitä kuultuaan tapahtumista. Norjalainen Dagbladet-lehti haastatteli Northugin kanssa kilpailleita Aleksandr Legkovia ja Maksim Vylegzhaninia.

Venäläiset ex-hiihtäjät pitävät norjalaistähden tilannetta surullisena.

– Olen huolisani Petteristä. Nuori mies, jolla ei ole vaimoa ja lapsia. Hänen elämäntapansa on kuin elokuvatähdellä. Minäkin olen lopettanut, mutta elän täysin erilaista elämää. Samalla kun hän ajautui valitettavaan autoepisodiinsa, minä hiihdin 40 kilometriä rullasuksilla. Saan siitä riittävän määrän adrenaliinia ja nukun yöni hyvin harjoittelun jälkeen. Petterin elämä näyttää olevan hyvin erilaista, Legkov sanoi.

Legkov tukee ystäväänsä ja entistä kilpakumppaniaan tämän vaikeuksien keskellä. Northug kilpaili maaliskuussa Legkovin nimeä kantavassa hiihtotapahtumassa, eikä Legkovilla ole mitään sitä vastaan, että norjalainen nähtäisiin Venäjällä uudelleen.

– En halveksi Petteriä. Kunnioitan häntä kilpailijana, ihmisenä ja ystävänä. Jos hän saapuu kilpailemaan Legkov Raceen ensi vuonna, otan hänet avosylin vastaan. Toivon hänelle kaikkea hyvää.

Myös Vylegzhan hämmästelee Northugin tilannetta. Hän arvelee norjalaisen kaipaavan uudenlaista jännitystä korvaamaan hiihdosta ja voittamisesta saamansa tuntemukset.

– Tämä on tietysti erittäin valitettava ja järkyttävä tapaus. Petter on suuri idoli monelle, joten tämä on surullista. Hänellä on varmaankin joitain ongelmia, Vylegzhanin sanoi tulkin välityksellä Dagbladetille.

– Hän sai aiemmin päihtymyksensä voittamisesta, mutta nykyisin sitä ei enää tapahtu. Nyt hän jahtaa adrenaliinia elämän muilla osa-alueilla. Mutta tuo on väärä tapa tehdä se.

Lue myös:

    Uusimmat