F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Entinen F1-pomo seisoo yhä tietojensa takana: Mercedes myydään, ja Toto Wolffin on aika lähteä – "Ainoa asia, josta olin täysin varma"

2:43
Mercedes on matkalla jo seitsemänteen peräkkäiseen tuplamestaruuteensa. Mugellossa talli saavutti Lewis Hamiltonin johdolla kauden seitsemännen voittonsa.

Entinen F1-tallipomo Eddie Jordan on edelleen tiukasti sitä mieltä, että Mercedeksen F1-tallin pääomistaja on vaihtumassa. Myös Toto Wolffin lähtö tallista on Jordanin mukaan mahdollinen.

Brittilehti Daily Mail kertoi viikko sitten ajetun Toscanan GP:n yhteydessä, että kemikaaliyhtiö Ineos olisi tehnyt tarjouksen 70 prosentista Mercedeksen F1-tallin osakkeita. Lehden mukaan tarjous olisi suuruudeltaan noin 756 miljoonaa euroa. Ineos on tällä hetkellä tallin pääyhteistyökumppani.

Mercedeksen F1-tallin osakkeista 30 prosenttia omistava tallipäällikkö Toto Wolff tyrmäsi Daily Mailin tiedot viime viikonloppuna Mugellossa. Toinen Daily Mailin lähteistä, Eddie Jordan, ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt.

– Ainoa asia, josta olin täysin varma, on se, että Ineos ostaa tallin, Jordan sanoi GP Today -sivuston mukaan hollantilaisen Ziggo Sportin Formule 1 Café -ohjelmassa.

Daily Mailin alkuperäisessä jutussa kerrottiin kauppojen lisäksi myös siitä, että Wolff olisi siirtymässä syrjään tallin johdosta. Jordanin mukaan lähtö olisi Wolffilta ainoa oikea liike.

– Hän on ollut sensaatiomainen, mutta nyt on aika lopettaa. Hän on jo voittanut kaiken ja luonut lisäksi myytin Lewis Hamiltonin ja koko tallin ympärille. On olemassa hyviä ja huonoja hetkiä lähteä. Toton kannalta erittäin hyvä hetki on nyt, Jordan sanoi.

– Jos olisin hänen neuvonantajansa, sanoisin: "Ole kiltti ja lähde, Toto. Ota rahat. Et saa enää mitään parempaa."

Huhuissa Wolffin mahdolliseksi uudeksi osoitteeksi on nostettu Aston Martinin F1-talli, nykyinen Racing Point. Tallin omistaa Wolffin hyvä ystävä Lawrence Stroll, ja lisäksi Wolffin kerrottiin jo keväällä ostaneen Aston Martinin osakkeita – tosin hän itse kuittasi osakkeiden ostamisen olleen puhtaasti yksityinen sijoitus.

Tallin tiedetään olevan hyvin läheinen Mercedeksen kanssa, sillä se käyttää autoissaan Mercedeksen moottoreita ja tämän kauden kohuttu RP20-auto on kopio viime vuoden Mercedes W10:stä.

Yhtiötasolla Aston Martinin toimitusjohtajana aloitti elokuun alussa saksalainen Tobias Moers, joka toimi aiemmin Daimlerin ja Mercedes-Benzin tytäryhtiön Mercedes-AMG:n toimitusjohtajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja