Raju huhu Mercedeksen F1-tiimin jättikaupasta – "Tallia ei tunneta enää Mercedeksen nimellä eikä Toto Wolff ole enää johdossa"

Mercedeksen F1-tiimin pääsponsoreihin kuuluva kemikaaliyhtiö Ineos on tehnyt tarjouksen saksalaisvalmistajan tehdastiimin ostamisesta, uutisoi brittilehti Daily Mail.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tarjouksen taustalla on Britannian rikkain mies Sir Jim Ratcliffe. Ineosin perustaja ja toimitusjohtaja on Daily Mailin kahdesta lähteestä saamien tietojen mukaan tarjonnut 70 prosentista Mercedeksen F1-tiimiin peräti 700 miljoonaa puntaa eli noin 756 miljoonaa euroa.

Daily Mail kertoo saaneensa tiedon tarjouksesta entiseltä F1-pomolta Eddie Jordanilta sekä neuvotteluita lähellä olevalta taholta. Mercedes ei suostunut kommentoimaan asiaa Daily Mailille. Jordan on kuitenkin varma, että tallin nimi saattaa muuttua piankin.

– Ineosin nimi on jo auton kyljessä, ja heillä on teknologista yhteistyötä, joten tämä on Mercedekselle mukava tie ulos. Tallin nimeksi tulee Ineos, mutta sitä pyöritetään yhä tehtailla Brackleyssa, ja Mercedes pitää 30 prosentin omistuksensa siitä, Jordan sanoo.

– Sitä ei tunneta enää Mercedeksen nimellä eikä tallipäällikkö Toto Wolff ole enää johdossa, Jordan jatkaa.

Tällä hetkellä Ineos sponsoroi Mercedestä 100 miljoonalla punnalla vuosittain. Lisäksi yhtiö omistaa muun muassa pyöräilytalli Team Skyn ja Nizzan jalkapallojoukkueen Ranskassa.

Mercedeksen jatko tehdastiiminä F1-sarjassa on ollut vaakalaudalla tallin allekirjoittamasta viiden vuoden jatkosopimuksesta huolimatta. Lähes kolmanneksen tallista omistava tiimipäällikkö Toto Wolff ja tähtikuljettaja Lewis Hamilton eivät ole vieläkään vahvistaneet jatkoaan ensi kaudelle. Sen sijaan Valtteri Bottas teki jatkosopimuksen vuodelle 2021.

Lue myös:

    Uusimmat