F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedeksen F1-tallista levisi hurja huhu, Toto Wolff tyrmää puheet hölynpölynä: "Tässä on paljon keksittyä"

2:43
Mercedes saavutti Mugellossa Lewis Hamiltonin johdolla jo kauden seitsemännen voittonsa.

Toto Wolffin mukaan Mercedeksen F1-tallin taustalla ei ole tapahtumassa merkittäviä muutoksia, vaikka Daily Mail -lehti omiin lähteisiinsä pohjautuen niin uutisoikin.

Tallin pääyhteistyökumppaneihin lukeutuva kemikaaliyhtiö Ineos on Daily Mailin mukaan tehnyt ostotarjouksen 70 prosentista Mercedes-AMG Petronas -tallin osakkeista.

– Ineosin nimi on jo auton kyljessä, ja heillä on teknologista yhteistyötä, joten tämä on Mercedekselle mukava tie ulos. Tallin nimeksi tulee Ineos, mutta sitä pyöritetään yhä Brackleyssa, ja Mercedes pitää 30 prosentin omistuksensa siitä, Daily Mailin toinen lähde, entinen F1-pomo Eddie Jordan sanoi.

Toto Wolff toimii Mercedeksen tallipäällikkönä, mutta hän myös omistaa 30 prosenttia tallin osakkeista. Wolffin mukaan Ineos-puheilla ei ole minkäänlaista totuuspohjaa.

– Ihmiset poimivat paloja sieltä täältä ja rakentavat niiden ympärille tarinan. Meillä on mahtava suhde Ineosin kanssa. Teemme yhteistyötä useissa erilaisissa huipputeknologiaan liittyvissä projekteissa. Meillä on keskenämme samanlaista kunnianhimoa, ja siksi Ineos on yhteistyökumppanimme. Kaikki muu on vain spekulaatiota, Wolff sanoi sunnuntaina ajetun Toscanan GP:n jälkeen.

– Daimlerilla ei ole aikomusta luopua tallista, ja Ineosilla ei ole intressiä hankkia osake-enemmistöä. Minullakaan ei ole mitään syytä hankkiutua eroon omista osakkeistani. Tässä on paljon keksittyä.

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi Wolff ja Lewis Hamilton eivät ole kumpikaan vielä allekirjoittaneet jatkosopimusta Mercedeksen kanssa, mutta Wolffin mukaan tämä ei viittaa millään tavalla siihen, että tallin tulevaisuudessa olisi jotakin epäselvää.

– Tulevaisuus on täysin selvää. Talli on vastedeskin Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Mikään ei muutu. Lewisin ja minun neuvottelut ovat venyneet, koska meillä on ollut kolme kolmen viikonlopun putkea. Kyse on vain siitä, että ehdimme istua alas.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja