Entinen anorektikko julkaisi kurvikkaita kuvia – ”Minusta tuli jälleen vihainen”

Aiemmin anoreksiaa sairastanut ja vartaloaan alati vihannut nainen inspiroi nyt kaikenkokoisia rakastamaan omaa kehoaan.

Brittinainen Megan Jayne, 22, sairastui anoreksiaan 14-vuotiaana painaen kevyimmillään hädin tuskin 30 kiloa. Sairaus vei hänet nopeasti sairaalahoitoon.

– Hoidossa painoni triplaantui vuodessa, jonka jälkeen palasin takaisin maailmaan, jossa puhutaan vain painonpudotuksesta, Jayne kirjoittaa Bodyposipanda-blogissaan.

Parantuminen kavalasta sairaudesta oli siis kesken. Ajatusmaailman muutosta ei ainakaan edistänyt uusi, pyöreä ulkomuoto, joka aiheutti Jaynelle paljon ahdistusta.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jaynen parantuminen alkoi vasta, kun hän törmäsi sosiaalisessa mediassa naisiin, jotka kehottivat rakastamaan omaa vartaloaan inspiroivin kuvin. Bikineissä poseeraavat naiset tekivät Jayneen vaikutuksen.

– Ensin uskottelin itselleni, ettei minusta ole samaan. Jatkoin näännyttävällä dieetilläni ja kovalla treenillä edelleen.

Lopulta Jaynen mieleen nousi uusi ajatus: hän ei voisi jatkaa elämäänsä vihaten vartaloaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Jossain syvällä sisimmässäni tiesin, ettei laihuus toisi minulle koskaan onnellisuutta.

Jaynen toiminta sosiaalisessa mediassa oli lopulta käänteentekevä teko. Nainen täytti seurattavien listansa positiivisilla, terveellisempää vartalonkuvaa korostavilla kuvilla. Nainen kertoo lopettaneensa epärealistisen kauniiden vartaloiden ihannoinnin.

– Lopetin myös omien epäkohtieni tarkkailun. Tärkeintä oli se, että minusta tuli jälleen vihainen. Vihainen sitä ajatusmaailmaa kohtaan, jota meille tuputetaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja