Enter testaa: Hewlett-Packard Photosmart 7960

Digitaalikameroiden yleistyessä valokuvatulostinten suosio kasvaa tasaisesti. Vaikka kotitulostuksen kustannukset eivät mustekasettien huomattavan korkeiden hintojen takia välttämättä juurikaan alita kuvien muistikortilta tai rompulta teettämisen hintaa valokuvausliikkeessä, on tulostuksella silti puolellaan etuja.

Laadullisesti hyvien valokuvatulostinten jäljen ei ole tarvinnut hävetä valokuvasliikkeen tuotosten kanssa enää moneen vuoteen. Edelleen kehittyvä ominaisuus sen sijaan on tulostus muistikortilta testaamamme PhotoSmartkin tulee tarvittaessa toimeen täysin ilman tietokonetta, koska laitteessa on pieni LCD-näyttö. Tulostin tukee lähes kaikkia käytettyjä muistikorttityyppejä: niin CompactFlash-, SmartMedia-, Secure Digital / MultiMediaCard-, Memory Stick- kuin xD-muistikorteillekin on tulostimen yläkannen alla oma kolonsa.

Lähes aina digitaalikameran omistavassa taloudessa on kuitenkin myös PC, johon PhotoSmartkin luultavasti yleensä kytketään. Kuvien katselu PC:ltä ennen tulostusta on edelleen pientä LCD-näyttöä kätevämpi tapa varmistaa kuvien terävyys, oikea rajaus ja halutunlaiset värit, ennen kuin hintava tuloste luodaan.

Kuten mainittua, valokuvatulosteiden jälki parhailla laatuasetuksilla on jo vuosia ollut paremman luokan tulostimilla lähes virheetöntä. HP:n 7960:ssa tarjoama uutuus on kuitenkin kahdeksan väritulostusmusteen tekniikka. Tulostimeen asennetaan aina kolme mustekasettia, joista yksi kattaa normaalit kolme perusväriä, toinen erityiset valokuvaversiot samoista väreistä ja kolmas kaksi harmaasävymustetta sekä normaalin mustan.

Uusien harmaasävymusteiden avulla tulostimen värisävyalue on selvästi entistä suurempi. Tämä näkyy selvästi erittäin luonnollisena värisävytoistona, joka ulottuu tasaisesti vaaleista sävyistä tummiin. Erityisen selvää etua sävykkyydestä on ihonvärin toistumisessa, joka on monen muun tulostimen suurin kompastuskivi. Harmaasävymusteiden avulla PhotoSmart tarjoaa myös erittäin sävykkäitä mustavalkovalokuvia, joista puuttuu lähes kaikissa muissa tulostimissa havaittava sävyjen kallistuma yhtä väriä kohti.

Aleksi Vähimaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja