Ensimmäiset laatuaan: Nämä kuulokkeet parantavat unesi laatua

Viime kesänä Kickstarter-joukkorahoituskampanjalla lähes 100 000 euroa kerännyt Kokoon tuo ensi vuoden aikana myyntiin unen laatua parantavat kuulokkeet.

Kokoonin ideana on parantaa yöunen laatua jo ennen nukkumaan menoa. Kuulokkeisiin asennettu sensori tarkkailee aivoaaltoja ja voi mitata hyvällä tarkkuudella ihmisen keskittymiskykyä. Samaa tekniikkaa käytetään muissa laitteissa unen laadun mittaamiseen yön aikana.

Kun Kokoon-kuulokkeita käytetään päivän aikana eri tilanteissa, kuulokkeet oppivat tunnistamaan, milloin käyttäjän keskittymiskyky harhailee.

Kokoonin kehitystyössä on hyödynnetty viimeisintä tutkimustietoa. Tutkimuksissa on havaittu, että tietynlaisen musiikin soittaminen ihmisen unen aikana aktivoi aivoja muistamaan asioita paremmin ja parantamaan keskittymistä. tästä puolestaan on hyötyä esimerkiksi opiskelijoille. Kokoon tekee yhteistyötä musiikin suoratoistopalveluiden kanssa, joiden avulla kuulokkeiden käyttäjille tarjotaan aivotoimintaa aktivoivaa kuultavaa.

Kokoon-kuulokkeita on tarkoitus käyttää myös nukkumisen aikana. Tällöin musiikkia voidaan ohjata korviin tiettyinä aikoina hetken ollessa sopiva.

Valmistajan mukaan kuulokkeita voi käyttää, vaikka nukkuisi sivuttain.

Lue myös:

    Uusimmat