HS: Helsingin "walk-in-rokotusten" suosio yllätti, ajanvarauksetonta rokottamista aiotaan laajentaa – MTV tutustui uuteen rokotuspisteeseen

2:31
Katso video: Tältä näyttää walk in -rokotuspisteellä Helsingin Messukeskuksessa

Helsingin ”walk-in-rokotusten” suosio on yllättänyt kaupungin, ja Helsinki aikoo laajentaa jatkossa ajan­varauksetonta rokottamista. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

– Yllättäen kävikin niin, että aamulla rokotuspisteillä oli todella paljon ihmisiä ja ruuhkia pääsi syntymään, Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo lehden haastattelussa.

Ruuhkat saatiin purettua Turpeisen mukaan nopeasti. Kahteen mennessä iltapäivällä rokotuksen oli ottanut ilman ajanvarausta 577 helsinkiläistä.

Helsingin kaupungin kokeilussa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut hakea tänään ilman varausta kaikista kaupungin rokotuspisteistä.

"Helppoa ja vaivatonta"

MTV Uutiset vieraili Messukeskuksen rokotuspisteellä aiemmin päivällä.

Osastonhoitaja Pauliina Suoverinaho kertoi rokotusten lähteneen käyntiin hienosti.

– Tähän mennessä täällä on käynyt noin sata henkilöä ilman ajanvarausta. On vaikeaa arvioida, millainen tulos on päivän päätteeksi, mutta ehkä toinen sata, Suoverinaho sanoo.

– Tämä on niin helppoa ja vaivatonta, ja päätöksen rokotteen ottamisesta voi tehdä hetken mielijohteesta. Olemme avoimin mielin ottamassa vastaan kaikki kaupunkilaiset.

Suoverinaho toivoo päivän sujuvan hyvin, sillä walk in -rokotuspisteistä voi tulla myös pysyvämpiä järjestelyjä. 

– Tämän päivän perusteella teemme päätöksiä jatkosta. Mielestäni näyttää hyvältä, eli en näe estettä jatkolle.

Tehosterokotuksia on annettu tänään normaalisti vain niille, joilla on ollut tehosterokotukseen varattu aika.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja