Ensimmäinen koronarokote ehkä jo vuoden alussa! Hus-pomo: Varovainen pitää silti olla kesään asti – ”Maltti on valttia”

8:57

Vaikka ensimmäiset koronarokotteet saataisiin pistettyä Suomessa ensi vuoden alussa, huolellinen pitää varmasti olla kesään saakka, sanoo Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Koronavirusrokotteiden tehosta on saatu tällä viikolla lupaavia uutisia, mutta kukaan ei todellisuudessa vielä tiedä tarkasti, milloin rokotteet saavat myyntiluvan ja milloin rokotukset alkavat niissä maissa, joilla on sopimukset lääketuottajien kanssa.

Mikäli myyntilupa saadaan Eurooppaan tänä vuonna, ensimmäinen rokote pistetään Suomessa ensi vuoden alussa, sanoo Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

– Jos myyntiluvat saadaan tämän vuoden puolella Eurooppaan, niin vähitellen ne soljuvat kaikkiin Euroopan maihin ja ensimmäisellä vuosineljänneksellä tulevat ensimmäiset rokotepistot meilläkin, Tuominen sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Onko rokote turvallinen?

Tuominen huomauttaa, että vaikka rokote saataisiinkin, koronakurista ei voida vielä täysin luopua ennen kesää.

– Pitää muistaa tässäkin, että maltti on valttia. Kaikkien pitää olla huolellisia aivan varmasti ensi kesään asti.

Koska koronarokotteet on kehitetty nopealla aikataululla, on niiden turvallisuudesta käyty myös keskustelua. Tuominen suhtautuu siihen kuitenkin luottavaisesti.

– Euroopasta hyväksytyistä varmasti kaikki ovat turvallisia ja kyllä paljastan käsivarteni ja otan sen heti, kun se on saatavilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja