Mainos

Ensi yönä hallaa ja yöpakkasia, perjantaina runsaita sateita

Ensi yö on kylmä. Pohjoisessa ja maan keskiosassa on monin paikoin hallaa, Lapissa ja Kainuussa yöpakkasia. Perjantaina suureen osaan maata on luvassa yhtenäisiä, ajoittain rankkoja sateita.

Tänään sadekuuroja tulee eteläisessä Suomessa iltaan asti.

Viime yönä hallaa oli monin paikoin Lapissa, etenkin Keski- ja Pohjois-Lapissa. Pakkasella asti käytiin esimerkiksi Kittilässä.

Ensi yöstä on tulossa vielä kylmempi ja hallan alue laajenee. Hallalla tarkoitetaan pakkasta maanpinnassa, yöpakkasella puolestaan pakkasta kahden metrin korkeudessa.

– Ensi yönä hallaa on yleisesti pohjoisessa ja paikoin maan keskiosassa saakka. Kainuussa ja Itä-Lapissa voi olla yöpakkasta, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaina lounaasta alkaa virrata meille kosteata ja hieman lämpimämpää ilmaa. Sää lämpenee etenkin pohjoisessa, missä päästään jo 15 asteen lukemiin. Etelässä ja maan keskiosassa lämpötila nousee ylimmillään 20 asteeseen, mutta päivä on melko pilvinen. Sadekuuroja tulee päivällä etenkin etelässä ja lännessä.

Runsaan sateen alue saapuu torstai-iltana maan länsiosaan.

– Sateet leviävät perjantaina lähes koko maahan ainakin Keski-Lapin korkeudelle saakka. Paikoin voi sataa rankasti. Eniten sataa todennäköisesti Länsi- ja Lounais-Suomessa. Sademäärät voivat olla yli 20 millimetriä, toteaa Markus Mäntykannas.

Sateessa lämpötilat ovat 10-15 asteessa. Kaakossa lämpötila voi kohota auringossa yli 20 asteeseen ennen sateita.

Viikonloppu näyttää epävakaiselta. Tämän hetken ennusteen mukaan yhtenäisen sateen alue on lauantaina maan pohjoisosassa. Etelämpänä aurinko näyttäytyy, mutta sadekuuroja tulee ajoittain.

Sunnuntaiksi etelään ja länteen ennustetaan uutta sadealuetta, muuallakin voi tulla sadekuuroja. Lämpötilat ovat viikonloppuna maan etelä- ja keskiosassa 15-20 asteessa, pohjoisessa 10 asteen tienoilla.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.