Ennusmerkki tähteydestä? Muisto nuoresta Lukas Hradeckysta huvittaa ex-joukkuekaveria – ”Eihän se tosin ollut maalintekoa”

4:19
Juho Lähde muisteli Huuhkajat-tähti Lukas Hradeckyn nuoruusvuosia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue valmistautuu paraikaa keskiviikon Venäjä-otteluun. MTV Uutiset Live kävi tapaamassa loistokkaasti Tanska-ottelussa pelanneen Lukas Hradeckyn nuoruuden pelitoveria Juho Lähdettä. 

TPS:ssä pelaava Lähde oli pitkään juniorivuosina Hradeckyn pelitoverina. Kaksikko oli ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa B-juniori-ikäisinä. Lähde jatkoi TPS:ssä vuoteen 2013 ja teki paluun viime vuonna turkulaisseuraan. 

Hradeckyn tie TPS:ssä päättyi toistaiseksi vuoteen 2008. Sen jälkeen suomalaisvahdin matka kulki Tanskan kautta Saksaan, jossa hän nykyään edustaa Bayer Leverkusenia. Lähde kertoo, että palloja oli vaikea laittaa Hradeckyn taakse jo nuoruusvuosina.

– Meillä oli Impivaaran jalkapallohallissa aamuharjoituksia, joissa tehtiin paljon maalintekoharjoitteita. Eihän se tosin ollut maalintekoa, kun Luke oli maalissa. Oikeastaan Riskin Riku oli ainoa, joka teki sinne maaleja. Me muut yritettiin jollain tavalla saada palloa hänen selän taakseen, Lähde kertoo.

Riku Riski pelaa nykyään HJK:n paidassa ja hänet on nähty Huuhkajien riveissä 26 kertaa. Maajoukkuemaaleja on syntynyt neljä.

Katso pääkuvan videolta lisää Juho Lähteen muisteloa Lukas Hradeckystä sekä veikkaukset keskiviikon Venäjä-peliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja