Mainos

Ennaltaehkäise iso remontti: Tarkasta kodin kunto kesällä!

Kesäloma on hyvää aikaa selvittää kotinsa kunto ja ennaltaehkäistä suurempia remontteja.

Aurinkoisina kesäpäivinä pihapiirin rakennusten maalipinnat kuivuvat nopeasti. Mikäli kodin ulkopinnat kaipaavat uudistusta, kannattaa valoisasta ja lämpimästä vuodenajasta ottaa kaikki irti.

Esimerkiksi räystäiden tukokset on hyvä avata aurinkoisella säällä, jotta katolle ei tarvitsisi kiivetä syyssateiden aikaan.

– Kesä on parasta aikaa tehdä kotiin pientä pintaremonttia. Jokaisen kannattaisikin kesän aikana tehdä kotiinsa omatoimikatselmus ja kartoittaa kotinsa kuntoa, jotta välttyisi suuremmilta remonteilta myöhemmin, vinkkaa Omakotiliiton järjestöpäällikkö Juha Saarimäki.

Kesälomalla onkin hyvä tarkastaa ulkorakennusten seinät ja pinnat. Mikäli maali on rapissut tai rappauspinta lohkeillut, voi päälle sutia uuden maalikerroksen. Tyypillisesti ikkunapuut ja ovenkarmit tarvitsevat uutta pinnoitetta.

– Monet haluavat ehostaa kotinsa ilmettä kesäisin. Siksi esimerkiksi peltiset postilaatikot ja pihaa reunustava aita saavat uutta väriä pintaansa, Saarimäki toteaa.

Kotinsa kuntoa kesällä tarkkailevan kannattaa Saarimäen mielestä tutkia myös talon rakenteet sekä mahdollisen salaojituksen toimivuus.

– Jos talonsa rakenteiden kuntoa tarkkailee säännöllisesti, huomaa muutokset nopeasti ja ehtii korjata viat ennen suurta remonttia. Jos talossa on esimerkiksi avoin pohja, kannattaa ryömintätilassa käväistä säännöllisesti tutkimassa eristeiden kuntoa, Saarimäki painottaa.

Mikäli koti kaipaa uutta eristystä, suosittelee Saarimäki ajoittamaan remontin aurinkoiseen kesäaikaan, jolloin villanvaihdot sujuvat sutjakammin kuin pakkasen paukkeessa.

Tanja Korpela/MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja