Ennakkokatsaus Frankfurtin autonäyttelyyn – tätä on luvassa

67. kerran järjestettävä Frankfurtin autonäyttely avaa ovensa tällä viikolla. Teknavi on luonnollisesti mukana tässä legendaarisessa näyttelyssä, mutta tarjoilemme jo nyt maistiaisia tulevasta.

Yhtenä suurimmista teemoista tämän vuoden näyttelyssä on tulevaisuus. Kaikki suuret autonvalmistajat ja myös alihankkijat ottavat jatkuvasti askelia kohti autonomista autoilua. Pelkän autolla ajamisen lisäksi luvassa on myös laajoja visioita tulevaisuuden täysin automatisoidusta kaupunkiliikenteestä.

Laajan mittakaavan liikennevisioinnin lisäksi näytillä on luonnollisesti mielenkiintoisia konseptiautoja. Nämä tarjoilevat yksittäisten valmistajien näkemyksiä lähitulevaisuuden trendeistään, joissa edelleen jyräävät sähköistyminen sekä katumaasturit ja crossoverit.

Mutta kyllä myös luksus- ja urheiluautoilla on edelleen paikkansa taloudellisuutta tavoittelevassa automaailmassa. Yksi näyttelyn tähdistä on Mercedeksen hurjan näköinen Project One, jonka kuorien sisältä löytyy käytännössä katukäyttöön sovitettuna F1-auton tekniikka.

Määrällisesti suurin tarjonta keskittyy kuitenkin tuotannossa oleviin normaaleihin katuautoihin. Frankfurtin tarjonta ei petä tälläkään sektorilla, vaan tarjolla on kaikkea laidasta.

Teknavi seuraa Frankfurtin uutuuksien esittelyä aktiivisesti koko viikon ajan.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistajat

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat