Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Enkeli-joulutortut rommi-luumutäytteellä

Julkaistu 05.12.2012 12:31

Perinteisestä tähtitortusta on helppo taitella enkelitorttuja.

Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on laktoositonta.

Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, tässä sen voi halutessaan ”terästää” rommilla. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla.

Lisäksi enkelin pään kohdalla on täytteenä vaaleampaa rommirahkaa.

8-10 kpl

1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) tai Voitaikinalevyjä (500 g)

Täyte:
200 g paistonkestävää luumumarmeladia
2-3 rkl rommia
200 g maustettua rahkaa (rommi-rusina)

Koristeluun:
rusinoita, manteleita

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n 3 cm:n matkalle. Nosta vain sivuista kulmat ylös, niin että alaosaan jää enkelille hame ja nipistä ylin kulma enkelin pääksi ja tukaksi.

Laita tortun keskelle hamekohtaan taitosten päälle reilu nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia. Voit tätä ennen sekoittaa marmeladiin hieman rommia makua antamaan. Alkoholi haihtuu kyllä paistettaessa. Laita pään kohtaan vaaleampaa täytettä, maustettua rahkaa. Voit tehdä silmät manteleilla tai rusinoilla.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita