Appelsiinia hehkutetaan yleensä ylivoimaisena C-vitamiinin lähteenä, mutta todellisuudessa C-vitamiinia löytyy muistakin hedelmistä ja vihanneksista – jopa enemmän!
Sadassa grammassa appelsiinia on noin 50 milligrammaa C-vitamiinia, mutta katso, mistä hedelmistä ja vihanneksista löydät tätä vastustuskykyä voimistavaa vitamiinia vielä enemmän.
Papaija
Sadassa grammassa mehukasta papaijaa on 61 milligrammaa C-vitamiinia ja 230 grammassa murskattua papaijaa on sitä jo huikeat 140 milligrammaa. Papaijassa on myös runsaasti A-vitamiinia, folaattia ja ravintokuitua.
Punainen paprika
Värillä on väliä – sata grammaa punaista paprikaa sisältää liki 128 milligrammaa C-vitamiinia, kun taas vihreässä paprikassa sitä on noin 80 milligrammaa.
Parsakaali
Lukuisten muiden terveyshyötyjen lisäksi sadassa grammassa pilkottua parsakaalia on vajaat 90 milligrammaa C-vitamiinia.
Lehtikaali
Tekeekö mieli salaattia? Kokeile lehtikaalia. Sadassa grammassa tätä vihreää lehtivihannesta on 120 milligrammaa C-vitamiinia. Lisäksi tästä superruoasta löytyy runsaasti A- ja K-vitamiineja sekä fytonutrientteja ja kuitua.
Mansikka
Suun saa laittaa makeaksi hyvällä omallatunnolla, sillä sadassa grammassa mansikoita on arviolta noin 60 milligrammaa C-vitamiinia.
Kiivi
Kiivi sopii hyvin ravintorikkaaksi välipalaksi, sillä sadassa grammassa kiiviä on yli 90 milligrammaa C-vitamiinia. Nauti sellaisenaan tai heitä kiivin paloja vaikkapa luonnonjogurtin sekaan.
(MTV3)
Lähde: Huffington Post, USDA