Enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa? Näistä sitä löytyy

Appelsiinia hehkutetaan yleensä ylivoimaisena C-vitamiinin lähteenä, mutta todellisuudessa C-vitamiinia löytyy muistakin hedelmistä ja vihanneksista – jopa enemmän!

Sadassa grammassa appelsiinia on noin 50 milligrammaa C-vitamiinia, mutta katso, mistä hedelmistä ja vihanneksista löydät tätä vastustuskykyä voimistavaa vitamiinia vielä enemmän.

Papaija

Sadassa grammassa mehukasta papaijaa on 61 milligrammaa C-vitamiinia ja 230 grammassa murskattua papaijaa on sitä jo huikeat 140 milligrammaa. Papaijassa on myös runsaasti A-vitamiinia, folaattia ja ravintokuitua.

Punainen paprika

Värillä on väliä – sata grammaa punaista paprikaa sisältää liki 128 milligrammaa C-vitamiinia, kun taas vihreässä paprikassa sitä on noin 80 milligrammaa.

Parsakaali

Lukuisten muiden terveyshyötyjen lisäksi sadassa grammassa pilkottua parsakaalia on vajaat 90 milligrammaa C-vitamiinia.

Lehtikaali

Tekeekö mieli salaattia? Kokeile lehtikaalia. Sadassa grammassa tätä vihreää lehtivihannesta on 120 milligrammaa C-vitamiinia. Lisäksi tästä superruoasta löytyy runsaasti A- ja K-vitamiineja sekä fytonutrientteja ja kuitua.

Mansikka

Suun saa laittaa makeaksi hyvällä omallatunnolla, sillä sadassa grammassa mansikoita on arviolta noin 60 milligrammaa C-vitamiinia.

Kiivi

Kiivi sopii hyvin ravintorikkaaksi välipalaksi, sillä sadassa grammassa kiiviä on yli 90 milligrammaa C-vitamiinia. Nauti sellaisenaan tai heitä kiivin paloja vaikkapa luonnonjogurtin sekaan.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat