"En voi olla ystäväsi enää, kun sait vauvan" – Nadia selittää tylyltä tuntuvaa toimintatapaansa

Lapsi kaatoi patsaan – vanhemmille 132 000 dollarin lasku 1:49

Australialainen Nadia Bokody kertoo ystävyyssuhteidensa lopahtavan, jos hänen ystävänsä saa lapsen. – Kyse ei ole yrittämisen puutteesta, mutta heidän prioriteettinsa muuttuvat ajan myötä, Nadia kuvaa.

Lapsi kaatoi 132 000 dollarin arvoisen patsaan – karmiva tapaus tallentui yllä näkyvälle videolle.

Australialainen toimittaja Nadia Bokody tunnetaan räväköistä aiheistaan. Nyt Bokody selittää näkemystään, jonka mukaan hän ei voi olla ystäviensä kanssa enää ystäviä, jos nämä saavat lapsia.

"Siinä hetkessä tiesin, että ystävyytemme on ohi"

Kun Bokody sai tietää läheisen ystävänsä odottavan vauvaa, hän kertoo kokeneensa katkeransuloisia tunteita.

– Tiesin, miten pitkään hän oli yrittänyt ja miten paljon vaivaa hän oli nähnyt saadakseen elämänsä siihen pisteeseen, että hän voisi viimein ottaa vauvan avosylin vastaan ilman katumusta, ja sydämeni täyttyi onnesta hänen puolestaan. Mutta koin myös syvää menetyksen tunnetta, koska siinä hetkessä tiesin, että ystävyytemme on ohi, Bokody kirjoitti She Said -sivustolla kolumnissaan.

Kolumninsa hän on otsikoinut "en voi olla ystäväsi enää, kun sait vauvan".

Synnytyksen jälkeen keskustelua dominoi aina äitiys

Bokodyn mukaan äitiys muuttaa ihmisen prioriteetteja, minkä hän ymmärtää täysin.

– Kyse ei ole yrittämisen puutteesta, mutta heidän prioriteettinsa muuttuivat ajan myötä, koska pieni ihminen tarvitsi heitä jokainen sekunti. Silloin kyky vain jättää kaikki (kesken) ja tavata cocktailien ääressä oli, naurettavasti, mahdoton tehtävä, Bokody kuvailee.

Nadia. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos hän tapasikin ystäviään, keskustelu kääntyi aina lopulta äitiyteen.

– Niinä harvoina hetkinä, kun tapasimme, aina heidän ehdoillaan, yleensä puistossa tai heidän kotonaan imettämisen tai pikkuisen kylvettämisen aikana – koska heillä oli kuitenkin huollettavanaan lapsi, mikä minun tekosyyni oli? – keskustelua dominoi vääjäämättä äitiys, tai he osoittivat kiintymystä vauvalleen niin heltymättömästi, että ihmettelin, miksi minut oli edes kutsuttu paikalle.

Bokody kertoo oppineensa, että uusi vauva yleensä vie tilan aktiviteeteilta, johon ystävyys on perustunut. Lapsen synnyttyä viikonloppumatkat, spontaanit illanvietot ja "tyttöjen jutut" seksistä ovat Bokodyn mukaan historiaa.

– Niin hyviä kuin aikeesi saattavat odottavana äitiä ollakaan, kun lapsesi tulee maailmaan ja olet hänen ainoa ruoanlähteensä 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän päivää viikossa, ystävyydet joutuvat väistymään.

"Heidän lapsensa ovat ykkösprioriteetti, ja minä todella ymmärrän sen"

Bokody on keskustellut aiheesta myös ystäviensä kanssa.

– Suurin osa ystävistäni, jotka ovat saaneet lapsia, itse asiassa oli valmis tunnustamaan sen tosiasian, että ystävyytemme on muuttunut dramaattisesti heidän uuden elämänpolkunsa seurauksena. Heille heidän lapsensa ovat ykkösprioriteetti, ja minä todella ymmärrän sen. Olen onnellinen, että olemme voineet olla rehellisiä asian suhteen.

Vain yksi Bokodyn ystävistä kielsi asian: hän vannoi, ettei äitiys muuttaisi häntä, mutta Bokodyn mukaan he ovat tavanneet lapsen synnyttyä kahdesti, eikä heillä ole enää mitään yhteistä.

"En voi pitää yllä näitä ihmissuhteita"

Bokody kertoo kunnioittavansa äitejä valtavasti.

– En voi edes kuvitella, mitä vaatii tehdä niitä uhrauksia, joita he tekevät joka päivä lastensa vuoksi, tai millaista on luopua vapaudestaan toisen elämän hoivaamisen vuoksi. Se vaatii suurta epäitsekkyyttä. Ja myönnän ilolla, ettei se ole minua varten. Mutta juuri tästä syystä, vaikka olenkin pitänyt jonkinlaista hämärää yhteyttä suurimpaan osaan äidiksi tulleista ystävistäni, en voi pitää yllä näitä ihmissuhteita.

Kuullessaan raskausuutisia Bokody aikoo jatkossakin iloita. Iloon sekoittuu kuitenkin hieman surua, koska ystävyys sellaisenaan tulee samalla päätökseensä.

– Olen realisti, ja tiedän, että vaikka hyvää tarkoittava tyttökaveri voi sanoa minulle "ei tämän tarvitse muuttaa ystävyyttämme, me näemme edelleen toisiamme koko ajan", totuus on, että kyllä se muuttaa, emmekä näe.

Lue myös:

    Uusimmat