Emmalle sanottiin, että hän kuolee ennen kuin täyttää 40 – pudotti 100 kiloa painoaan!

Miten laihduttaminen onnistuu - pitääkö laihduttaa ylipäätään? 5:59
Toimittaja Jenny Lehtinen sekä liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukku puhuvat laihduttamisesta. Tarvitseeko ihmisen edes laihduttaa tai kuinka siinä onnistuu?

Elämäntapamuutos kannattaa aina – vaikka nelikymppisenäkin. The Sun kertoo esimerkkitarinan 42-vuotiaasta Emmasta, jota ei ole uskoa siksi naiseksi, jollainen hän oli vielä viisi vuotta sitten.

Emma Turner on paininut painonsa kanssa lähes koko ikänsä. Hän oli lapsenakin hieman pullea, mutta ongelma eskaloitui teini-iässä, kun Emma sai auton ja ajo-oikeuden. Auto oli kuin avain onneen, sillä nuori nainen pystyi silloin itse ajamaan kauppaan ja ostamaan sieltä mitä ikinä hänen tekikään mieli.

– Siitä ruokariippuvuuteni todella alkoi, Emma muistelee aiempaa elämäänsä.

Emma painoi jo 18-vuotiaana noin 100 kiloa ja pukeutui vaatekokoon 22 (Suomessa koko 48). Hänen suurin ongelmansa oli se, että hän rakasti roskaruokaa, ja syöminen oli hänelle suorastaan pakkomielle.

– Kun olimme illallisen jälkeen käyneet perheeni kanssa nukkumaan, hiivin aina keittiöön tekemään muutaman voileivän.

Emma sanoo, että suurikokoisen elämä ei ollut helppoa, sillä moni hyvin arkinenkin asia tuntuu vaikealta. Esimerkiksi lentokoneella matkustaessaan Emma joutui kysymään poikkeuksetta turvavyöhön kytkettävää lisäpalaa. 

– Jos olin menossa ulos syömään, minun piti tarkistaa Googlesta, että ravintolan penkit ovat varmasti tarpeeksi suuret. Olin niin huolissani, että rikon tuoleja tai jään jumiin, nainen jatkaa listaa.

Nöyryyttävin kokemus tapahtui huvipuistossa

Emma saikin usein kommentteja valtavan kokonsa vuoksi. Kaikkein kiusallisin tilanne sattui Dreamword-teemapuistossa, jonne tuolloin 25-vuotias naisenalku lähti ystäviensä kanssa.

– Olin haaveillut siitä pitkään. Halusimme ystäviemme kanssa päästä kokeilemaan Giant Drop -vuoristorataa.

Kun tuli Emman ja hänen ystäviensä vuoro istuutua laitteeseen, Emma ei saanut laitteessa ollutta turvavyötä paikoilleen, sillä hän oli aivan liian iso.

Eikä siinä vielä kaikki; Emman paino laukaisi laitteessa olleen kovaäänisen sireenin, ja kaikki paikalla olleet ihmiset vain tuijottivat laitteeseen puristautunutta Emmaa. 

– Olin niin murtunut, kun minun piti kävellä pois sen valtavan ihmismassa läpi. Kaikki hihittivät, tirskuivat ja heittivät hävyttömiä kommentteja, Emma muistelee nöyryyttävää tilannetta.

– Menin hotellihuoneeseeni ja itkin. Tilasin valtavan kulhollisen kanaa, jotta mieleni olisi parantunut, mutta ruoka vain pahensi oloani. Olisin vain halunnut painua maan alle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäri antoi selkeän viestin: Emma kuolisi, jollei tekisi jotain

Myös lääkärit huomauttivat naisen hengenvaarallisesta ylipainosta, ja tunnesyöjäksi tunnustaunut nainen lupasi kerta toisensa jälkeen ottaa itseään niskasta kiinni ja laihduttaa. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut - ei ennen vuotta 2014. 

Täykäännös tapahtui viisi vuotta sitten, kun Emma oli lääkärin vastaanotolla kipeän selkänsä vuoksi. Lääkäri sanoi, ettei Emma saisi tervettä selkää tai tulisi näkemään 40. syntymäpäiväänsä, ellei hän tee dramaattisia muutoksia elämässään.

Kauhistunut ja totaalisen järkyttynyt nainen päätti tehdä jotain todella konkreettista, ja jo heti seuraavana vuonna hänelle tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus.

Naisen paino putosi leikkauksen jälkeen puolessa vuodessa yli 50 kiloa. Emma laihdutti toiset yli 50 kiloa rauhallisesti ja päämäärätietoisesti kahdessa vuodessa. 

Suuri painonpudotus jätti jälkeensä valtavan määrän roikkuvaa nahkaa vatsan ja reisien seudulle. Roikkuva ja liiallinen iho poistettiin kirurgisesti vuosi sitten – yhteensä 3,5 kilon verran.

Sekä naisen vatsaa että takapuolta on myös kiristetty valtavan painonpudotusprojektin jälkeen. Viimeisin operaatio suoritettiin vasta hetki sitten. Tuolloin nainen nostatti rintojaan ja otti rintaimplantit. 

Yli sata kiloa keveämpänä

Näin Emma söi ennen ja jälkeen!

Ennen laihdutusprojektia:

Aamupala: paahtoleipiä ja iso kulhollinen suklaamuroja

Lounas: uppopaistettuja souvlakeja, mereneläviä, kana-juusto-kroketteja ja iso Coca-Cola

Välipalat: suklaapatukoita, limsaa ja iso pussillinen sipsejä

Illallinen: vähintään 5 isoa palaa pizzaa paksulla täytteellä sekä 4 palaa valkosipuli-juusto-leipää

Jälkiruoka: puolikas aprikoosikakku, jossa on paksusti kermaa ja jäätelöä

Laihdutusprojektin jälkeen:

Aamupala: puuroa

Välipala: hedelmäsmoothie, jossa on mangoa, banaania, ananasta, kookosvettä, hunajaa sekä vähärasvaista jogurttia

Lounas: näkkileipää juustolla, pikkelssejä ja tonnikalaa

Välipalat: pähkinöitä ja proteiinipatukka

Illallinen: pieni pala lihaa, porkkanaa, parsakaalia ja perunaa

Jälkiruoka: pieni mehujää 

Nyt 42-vuotiasta naista ei ole uskoa siksi samaksi tunnesyöpöttelijäksi, jollainen Emma oli vielä noin viisi vuotta sitten. Emma Turner painaa tällä hetkellä noin 56 kiloa ja pukeutuu vaatteesta riippuen kokoon 10 tai 12 (Suomessa koko 38).

– En pysty uskomaan, että päästin itseni niin isoksi. Pelkkä ajatuskin saa minut voimaan pahoin, Emma sanoo.

Hän noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka sisältää paljon proteiinia. Hän pyrkii myös kävelemään 45 minuutin ajan joka päivä pitääkseen kiinni kovalla työllä hankituista linjoistaan.

– Näytän ihan eri ihmiseltä, enkä ole koskaan ollut onnellisempi, Emma hehkuttaa muuttunutta olemustaan.

– Minulla on varmasti vielä pitkä ja terveellinen elämä elettävänäni. En aio koskaan palata entiseen, Emma toteaa tomerana.

Lähde: The Sun, Yahoo

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat