Nainen laihtui 140 kiloa – ei odottanut ihan tätä: "Kaikki ihmiset tuijottivat"

Yhdysvaltalaisnainen puhuu avoimesti suuren painonpudotuksen vaietusta ja kivuliaasta vaikutuksesta: ylimääräisestä ihosta.

Lexi Reed, 27, aloitti laihduttamisen monen muun tavoin uudenvuoden jälkeen. Tammikuussa 2016 nainen painoi 220 kiloa. Oli aika tehdä muutos, Lexi muistelee Health-sivustolle.

Löhöilyn ja roskaruoan hylkääminen liikunnan ja terveellisen ruokavalion tieltä toivat tulosta. Kahdessa vuodessa Lexi on onnistunut pudottamaan 140 kiloa – siis yli puolet painostaan. Hän oli viimein vapaa painonsa aiheuttamasta ahdistuksesta, mutta oli uuden ongelman edessä.

Laihdutus toi mukanaan kivun 

Alkuvuodesta 2018 Lexi alkoi kärsiä ankarista niskakivuista. Hän kävi asian tiimoilta lääkäreillä, jotka tuntuivat olevan sitä mieltä, että ongelma oli Lexin pään sisällä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Eräänä päivänä Lexi koki ahaa-elämyksen. Aviomies seisoi Lexin takana ja nosti hänen vatsaansa.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun kuukausia vaivannut niskakipu helpotti, Lexi sanoo.

Vatsan roikkuva iho oli aiheuttanut hänelle kipuja yläselässä asti.

Lexi kertoo, etteivät roikkuvasta ihosta aiheutuneet kivut jääneet ainoastaan niskavaivoiksi. Myös hänen kätensä puutuivat roikkuvan nahkan painosta.

Keho aiheutti häpeää

Toinen ylimääräisen ihon vaikutus on enemmän psyykkinen. Roimasti laihtunut Lexi häpeilee esitellä uusia muotojaan esimerkiksi uima-altaalla. Hän kertoo, kuinka piti ensimmäisen kerran aikoihin uimapukua julkisella paikalla.

– Minulla oli päällä helmallinen uimapuku, joka toi hieman peittoa. Mutta kaikki ihmiset tuijottivat jalkojani, koska ylimääräinen iho lepatti kävellessäni.

Hän kuitenkin toteaa, että roikkuva ihokin on ylipainoa parempi vaihtoehto.

– Minulla on ylimääräistä ihoa, mutta se ei estä minua tekemästä asioita, joita en voinut tehdä 220-kiloisena – kuten menemistä vuoristorataan, lentokoneeseen tai kanoottiin.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Videolla ravitsemusterapeutti kertoo, millaista matikkapäätä laihduttaminen vaatii. Artikkeli jatkuu videon alla.


Kirurgi leikkasi ylimääräisen nahan

Syyskuussa Lexi päätti, ettei pysty enää elämään ylimääräisen ihonsa kanssa. Hän varasi ajan kirurgilta, joka poisti lokakuussa roikkuvaa nahkaa Lexin mahan ympäriltä yhdeksän tuntia kestäneessä leikkauksessa.

Lexi kertoo, että kirurginen toimenpide pelotti häntä, mutta ei yhtä paljon kuin ylimääräisen ihon pitkäaikaiset terveysvaikutukset.

– En tiedä pitkäaikaisista vaikutuksista, koska niitä ei ole juurikaan tutkittu, hän toteaa.

Ihon poisto on kuitenkin osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

– Voin jo nyt kertoa, että elämäni tulee olemaan erilaista, Lexi sanoo.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: Health, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat