Emily auttoi synnyttämänsä lapsen ulos itse: "Se oli mitä uskomattomin kokemus"

8:11

Kun Emily synnytti ensimmäistä lastaan, hän auttoi tämän ulos itse.

Emily Westerfield kertoi synnytystarinansa Women's Health Magazinelle. Synnytyskertomuksessa on yksi erikoinen piirre: Westerfield sai vetää tyttärensä ulos itse.

Videolta voit katsoa, miten vauva-arki voikin olla yllätys – ja jopa pettymys.

"En ehkä tuntenut paljon kipua, mutta olin kauhuissani"

Kun Westerfield synnytti ensimmäistä lastaan, hän kuvasi tunnetta paineeksi kivun sijaan. Hän kuitenkin otti epiduraalin.

– En ehkä tuntenut paljon kipua, mutta olin kauhuissani siitä, miten synnytystä kuvataan televisiossa. Ne naiset vain huutavat!

Lopulta synnytyksen hetki saapui.

– Näin tiesin, että minun pitää ponnistaa: tuntui, kuin olisin kakkaamaisillani. (Nyt, kun olen saanut kuusi vauvaa – olen ollut kolmen sijaisäiti – tuo on se tunne, jota [synnytyksen aikana] odotan, Westerfield kuvailee.

Kun vauvan pää näkyi, kätilö kehotti Westerfieldiä koskemaan sitä

Hän ponnisti 19 minuutin ajan, ja kun vauvan pää näkyi, kätilö kehotti Westerfieldiä koskemaan sitä. Westerfield kurotti kätensä ja kosketti lasta.

– Sitten, heti, kun kätilö sai lapsen pään ja olkapäät ulos, kurotin taas alas ja vedin vauvani ulos ja toin hänet rinnalleni, Westerfield sanoo.

– Se, että autoin häntä syntymään itse, oli mitä uskomattomin kokemus. Eikä minulla ollut kipuja, joten saatoin nauttia koko kokemuksesta.

Myös muita hän kannustaa nauttimaan tilanteesta.

– Mielestäni lapsen syntymä on uskomaton ihme. Saatat kyseenalaistaa itseäsi, olla epävarma, onnellinen ja surullinen, kaikkea yhtä aikaa. Nuo tunteet ovat normaaleja ja osa kokemusta. Nauti siitä, äiti, se on upeaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja