Ally sai tietää olevansa raskaana vain puoli tuntia ennen lapsensa syntymää – järkytys vaihtui lopulta iloksi

Nuori amerikkalaisnainen luuli ensin kovien kramppien liittyvän vain kuukautisiin, mutta vihdoin ultra paljasti hänen odottavan lasta. Pian nainen saikin pidellä jo sylissään esikoistaan, jota ei osannut ollenkaan odottaa.

Clevelandin Ohiosta kotoisin oleva Ally Opfer, 23, oli tuntenut olonsa aivan normaaliksi, kun yhtenä päivänä, 21, joulukuuta vuonna 2016, hän alkoi tuntea kramppeja vatsassaan. Nuori nainen ajatteli kivun liittyvän alkaviin kuukautisiin eikä välittänyt siitä. Krampit kuitenkin pahenivat päivän edetessä, eikä särkylääkekään auttanut.

Koko yön ja seuraavan päivän krampit jatkuivat, ja Ally itki ja huusi kivuissaan. Vanhemmat eivät uskoneet asian olevan vakavaa, mutta Ally kuitenkin tiesi, ettei kipu ollut normaalia. Hän ei ollut koskaan tuntenut vastaavaa.

– Me päätimme, että teen raskaustestin ihan vain varmuuden vuoksi, ja se näytti negatiivista, Ally kertoo Love That Matters-sivustolle.

Sängyssä maannut Ally kuitenkin kiljui keuhkonsa pihalle aina kramppien iskiessä. Kun ne alkoivat ilmetä entistä useammin, Allyn äiti ehdotti sairaalaa. Seuraava kramppi iski.

– Tiesin, että meidän todella piti mennä juuri silloin, jos halusin päästä sairaalaan ennen kuin jotain tapahtuisi minulle. Olin niin kovissa kivuissa ja kun en tiennyt mitä tapahtui, luulin tosissani että kuolen, Ally muistelee.

– En tiennyt, että olin raskaana. Sain tietää olevani raskaana 30 minuuttia ennen Oliverin syntymää.

"Olet keskellä synnytystä"

Sairaalassa tilannetta tutkittiin. Vaikka kaikki tytön oireet vaikuttivat synnytykseltä, Ally ei millään uskonut siitä olevan kyse: Olihan hän tehnyt negatiivisen raskaustestin ja hän ei todellakaan näyttänyt siltä, että olisi raskaana.

Hoitajan mukaan Allylla oli päällä jokin tulehdus, ja alkoikin näyttää enemmän siltä, että kyseessä voisivat olla munuaiskivet. Tieto rauhoitti hetkeksi Allyn ja äidin hermoja. Vatsassa kuitenkin tuntui kova suuri möykky, jonka ultraäänitutkimus paljasti lapseksi.

– Lääkäri sanoi nämä sanat minulle: ’Oletko koskaan ollut aiemmin raskaana?’ Totta kai vastasin hämmentyneenä ’en.’ Hän sanoi, ’no näyttää siltä, että olet 38. viikolla raskaana ja laajentunut kymmenen senttimetriä. Olet keskellä synnytystä ja meidän täytyy viedä sinut yläkertaan synnytyssaliin synnyttämään heti!’

– Menin shokkiin. En ollut valmis saamaan lasta. En voinut saada lasta. Kasvoni muuttuivat valkoisiksi ja aloin itkeä ja huutaa. Olin kauhuissani, Ally muistelee.

Lapsi syntyi hätäsektiolla

Allylle iski huoli lapsen hyvinvoinnista, eihän hän ollut raskausaikana varonut vahingoittamasta vauvaa mitenkään, mutta hoitajat vaikuttivat kaiken olevan hyvin. Tulevan äidin verenpaine oli sen sijaan katossa ja hän tunsi itsensä hyvin sairaaksi: Allylla todettiin raskausmyrkytys.

Lääkärit sanoivat, että jos Ally olisi vielä viivyttänyt ensiapuun tulemista, hän olisi voinut kuolla.

Vaikka Ally ei millään voinut uskoa, että hänen vatsastaan tulisi kohta vauva, nainen vietiin hätäsektioon. 42 tuntia synnytyksen alkamisen jälkeen tuleva äiti pääsi vihdoin eroon kovista kivuistaan ja pian lapsi saatiin ulos.

Oliver syntyi 23. joulukuuta 2016 yöllä kello 3.31. Kun lapsi alkoi itkeä, alkoivat myös Ally ja tämän äitikin itkeä.

– Silloin se vasta iski minuun, että olin oikeasti synnytyksessä ja olin juuri saanut lapsen. Makasin siinä itkien ilon kyyneleitä ja olin shokissa kuullessani oman lapseni itkevän.

"Tervetuloa maailmaan"

Ally sai kuulla synnyttäneensä pojan. 43 vuoteen hänen suvussaan ei ollut syntynyt poikalasta. Hän oli onnellinen vasta syntyneestä lapsestaan ja iloinen saadessaan vihdoin pitää häntä sylissään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Allyn poika oli syntynyt keskellä yötä, mutta siitä huolimatta perhe alkoi soitella muille perheenjäsenille kertoakseen tapahtuneesta. Herättyään sukua alkoi saapumaan sairaalaan tapaamaan ihmelasta. Kaikki olivat järkyttyneitä ja ihmeissään, mutta onnessaan.

– Tervetuloa maailmaan Oliver David Opfer. Koko perheeni oli täynnä onnea tästä odottamattomasta, taianomaisesta lahjasta. Hän on vanhempieni ensimmäinen lapsenlapsi. Hän oli uskomattomin joululahja, jonka olisin koskaan voinut saada, Ally kertoo.

Isä, sisko ja lanko lähetettiin heti seuraavana päivänä vauvatarvikeostoksille, ja Ally valitsi tuotteita videopuhelun avulla. Joulun perhe vietti vielä sairaalassa, mutta 26. päivä Ally pääsi Oliverin kanssa kotiin. Ally kiittää perhettään ja ystäviään kaikesta tuesta ja avusta.

– Uudeksi äidiksi tulemisessa on sopeutumista ja vielä enemmän silloin, kun et osaa odottaa sitä, Ally kiteyttää.

***

6:46

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja