EM-vastustajan ratkaisu laittoi Huuhkajien vakoiluoperaation osin uusiksi: ”Tiedä sitten, mitä se tuo tullessaan”

3:30
Toni Korkeakunnas kertoi C Moren Urheilusuorassa, että Huuhkajien "vakoilijat" olivat jo pitkällä EM-vastustajien pelin tutkimisessa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen taustatyö kohti EM-lopputurnausta oli hyvässä vauhdissa, kun turnaus siirrettiin koronaviruksen leviämisen takia pelattavaksi vuonna 2021.

Suomen valmennusryhmässä vastustajien tarkkailusta vastaava Toni Korkeakunnas kertoo C Moren Urheilusuorassa, että vastustajia oli ehditty jo tarkkailla aktiivisesti.

Maajoukkueen skouttaustiimiin oli valittu Korkeakunnaksen lisäksi Kimmo Lipponen ja Sixten Boström. Jokaiselle kolmikosta oli nimetty tarkkailtavaksi yksi alkulohkon vastustajamaista. Korkeakunnaksen tehtävänä olisi ollut tietojen kokoaminen maajoukkueen valmennusryhmälle.

– Ajatus oli, että olisi tutkittu vastustajat hyvin tarkkaan joukkuetaktisesti ja sitten yksilökohtaisesti.

Hyvin tutuksi tulleista vastustajista Korkeakunnas nostaa esimerkiksi Tanskan, jonka avauskokoonpanossa oli hänen mukaansa esiintynyt viime otteluissa yhdeksän samaa pelaajaa. Tarkkailutyö valui kuitenkin hukkaan, kun päävalmentaja Åga Hareidenin sopimus päättyi. Tilalle astui Kasper Hjulmand.

– Siihen olisi ollut aika hyvä tuntuma. Tiedä sitten, mitä se (valmentajanvaihdos) tuo tullessaan. Lähtökohtaisesti uusi valmentaja on käyttänyt erilaista peliformaattia.

Hyvä asia on se, että vakoiluoperaatiolle on yhä yli vuosi aikaa.

– On aikaa tutustua uuteen Tanskaan.

Korkeakunnas kertoo, että skouttausta tehdään ensin videoilta, sitten paikanpäällä.

– Kun lähden tarkkailemaan jotain tulevaa vastustajaa, valmistaudun aika hyvin. Katson klippejä pelaajista. Se luo yleiskuvan tavasta pelata. Paikanpäällä etsitään nyansseja, yksityiskohtia, jotka eivät näy televisiossa. Katsotaan asioita, mitä pitää varoa tai mihin voidaan iskeä.

Urheilusuora päivittäin maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja