EM-megadraama jatkuu: hallitseva maailmanmestari Ranska putosi rankkareilla!

Jos tahkosivat Espanja ja Kroatia dramaattisen taiston maanantaina, niin samaa voi sanoa Ranskan ja Sveitsin välisestä jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieräottelusta. Bukarestissa käydyn trillerin vei nimiinsä yllättäen Sveitsi rangaistuspotkukilpailun jälkeen lukemin 4–3.

Sveitsi luikautti alkupiirrot 15. minuutilla. Steven Zuber keskitti, ja Haris Seferovic pukkasi pallon hallitusti vasempaan alakulmaan.

Toista jaksoa oli tahkottu puolestaan jo tovi, kun sveitsiläisten ote oli lähellä vahvistua. Sveitsi sai rangaistuspotkun, jota meni ampumaan Ricardo Rodriguez. Hugo Lloris aavisti kuitenkin oikein alakulmaan suunanneen laukauksen ja otti ison torjunnan.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin, 57. minuutilla, Karim Benzema alkoi määrätä. Ensin hän sihtasi silkkisen kosketuksensa päätteksi pallon rysään, ja kaksi minuuttia tämän osumansa jälkeen Benzema teki tulosta päällään. Sveitsin maalivahti Yann Sommer oli päässyt näppeineen väliin Antoine Griezmannin nostamaan palloon, mutta Benzema oli valppaana jatkopalassa.

75. minuutilla ranskalaistähti Paul Pogba puolestaan otti estradia hetkeksi itselleen tälläämällä pallon rysään kaukaa rangaistusalueen rajan takaa.

Sveitsi nousi kuitenkin vielä taisteluun, kun Seferovic iski illan toisensa 81. minuutilla. 85. minuutilla Sveitsi oli jo juhlimassa tasoitusta, mutta Mario Gavranovicin osuma hylättiin paitsiona. Vaan varsinaisen peliajan jo täyttyessä Gavranovic osui hyväksytysti pistettyään pallon alakulmaan ja Sveitsi oli kammennut tasoihin.

Kingsley Coman oli lähellä ratkaista taiston Ranskalle aivan lisäajan lopussa, sen neljännellä minuutilla, mutta pallo painui yli yläriman kautta.

Seurasi 2x15 minuutin jatko-ottelu. Kun se meni maalittomana, ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Sveitsin kaikki viisi ampujaa onnistuivat, mutta Sveitsin maalivahti Sommer torjui Ranskan viidennen vetäjän Kylian Mbappén kudin ja Sveitsi päätti hallitsevan maailmanmestarijoukkueen turnauksen.

Sveitsi kohtaa perjantaina Pietarissa pelattavassa puolivälierässä Espanjan.