Aivan jäätävää EM-draamaa – omiin sohinut Espanja passitti MM-finalistin ulos jatko-ottelussa!

Kroatia ja Espanja tahkosivat dramaattisen iltaman jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieräottelussa Kööpenhaminassa. Taisto päättyi lopulta Espanjan voittoon jatko-ottelun jälkeen lukemin 5–3.

Viime MM-kisoista 2018 hopeaa saavuttanut Kroatia pääsi kuin varkain johtoon 20. minuutilla, kun Espanjan Pedri lähetti kierteisen syötön keskikentältä maalivahti Unai Simonille. Simon yritti ottaa palloa sisäterällään haltuun, mutta peliväline pomppikin omaan rysään. Osuma merkittiin Pedrin omaksi maaliksi.

Kenttätapahtumia hallinnut Espanja tuli 38. minuutilla tasoihin, kun Pablo Sarabia tärräsi irtopallon maalinedushässäkästä Kroatian rysään. Cesar Azpilicueta puski Espanjan johtoon toisella jaksolla, ja Ferran Torres painoi lukemiksi 3–1.

Espanja näytti jo tarranneen väkevästi kiinni voittoon, mutta mitä vielä. Mislav Orsic sai 85. minuutilla rusikoitua pallon maalin edustalta juuri maaliviivan yli ja Mario Pasalic puski pelin lisäajalla 3–3:een.

Taisto eteni jatko-otteluun, jonka aikana Espanjan maalivahti Simon vähintäänkin paikkaili avausjakson kämmiään, kun hän venyi huikaisevaan lähitorjuntaan Andrej Kramaricin kudin edessä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin, 100. minuutilla, Alvaro Morata tälläsi Espanjan keulille. Vasemman jalan painava laukaus saattoi pallon aivan yläpeltiin.

Kentälle varsinaisen peliajan lopussa vaihdettu Mikel Oyarzabal varmisteli Espanjan juhlia viimeistelyllään Dani Olmon syötöstä 103. minuutilla.

Espanja oli lähellä kuudettakin häkkiä, kun Olmo pyssytti vielä 120. minuutilla tolppaan.

Espanja kohtaa perjantaina Pietarissa käytävässä puolivälierässä voittajan Ranskan ja Sveitsin välisestä neljännesvälieräottelusta.

Ranska ja Sveitsi iskevät yhteen tänään maanantaina kello 22 Suomen aikaa.