Microsoftin Elop: Aion olla häikäilemätön älypuhelinkisassa

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop hehkuttaa, että suomalaisyhtiön omistaminen tulee hyödyttämään koko Microsoftia.

Microsoftille siirtynyt Elop sanoo brittilehti Telegraphin haastattelussa, että kahden yhtiön yhdistyminen johtaa uusiin kokeiluihin ja innovaatioihin, jotka näyttävät tietä muille laitevalmistajille.

Elop mainitsee, että Nokian ja Microsoftin yhteenliittymisen avulla yritetään parantaa entisestään avaintoimintoja, kuten esimerkiksi älypuhelimien kameraa.

Elop on nimetty johtamaan Microsoftin Devices- eli laiteyksikköä, johon Nokian Microsoftille myymät matkapuhelimet liitetään. Brittilehden mukaan Elopin tehtävänä on nyt saada Microsoftin Windows-älypuhelimista vakavasti otettava haastaja Applelle ja Googlen Androidille. Elop myöntää, että hän on melko iloinen voidessaan olla ”häikäilemätön” tässä kilpailussa.

Esimerkkinä hän mainitsee Microsoft Office -ohjelmistojen tuomisen Apple iPad-tabletteihin.

– Microsoftin eduksi olemme huomanneet, kun henkilö käyttää Officea iPadilla, hän saattaa ajautua käyttämään Skypeä. Olemme siis ottaneet Microsoftin arvokkaan kilpailuvaltin ja olemme – tämä on hieman outo sana – loisena iPadissa. Kommunikoimme iPadin käyttäjien kanssa saadaksemme heidät käyttämään myös Microsoftia.

Nokian matkapuhelinten myynti on määrä saada päätökseen vielä tässä kuussa. Kaupasta sovittiin viime syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat