Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin syytteet luettiin New Yorkissa: "Kun valamiehet kuulevat todisteet, he uskovat niihin"

Harvey Weinstein antautui New Yorkin poliisille 0:51

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein sai syytteet raiskauksista ja seksuaalirikoksista New Yorkissa.

VIDEO: Harvey Weinstein antautui New Yorkin poliiseille

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinille luettiin syytteet useista seksuaalirikoksista New Yorkissa keskiviikkona 30. toukokuuta. Syyttäjänä toimiva Manhattanin piirikunnan asianajaja Cyrus R. Vance Jr. tiedotti, että Weinstein on saanut syytteet ensimmäisen ja kolmannen asteen raiskauksista sekä ensimmäisen asteen seksuaalirikoksista. 

Weinstein, joka ei todistanut valamiehistön edessä, oli aiemmin saanut syytteen rikosoikeudellisen kantelun kautta, mikä ei vaatinut häntä osallistumaan puolustukseen.

Weinsteinin lakimies Benjamin Brafman on ilmaissut, että elokuvatuottaja ei tule myöntämään syyllisyyttään syytteiden lukemisen yhteydessä. 

Vance Jr. toteaa tiedotteessa uskovansa, että Weinsteinin tapauksen todisteet puhuvat puolestaan. 

– Tämä syytekirjelmä tuo syytetyn askeleen lähemmäs vastuuta väkivaltarikoksista, joista häntä nyt syytetään. Yritämme käydä tämän tapauksen läpi oikeussalissa minne se kuuluu, eikä lehdissä. Syytetyn viimeisin hyökkäys uhrien rehellisyyttä ja oikeudenkäyntiä kohtaan oli arvattava. Uskomme, että kun valamiehet kuulevat todisteet, he uskovat niihin. Tämä tutkimus pidetään käynnissä, syyttäjä kertoo tiedotteessa.

Vetoaa syyttömyyteen

Weinsteinin lakimiehen mukaan syytekirjelmä ei tullut yllätyksenä. Hän kertoo elokuvatuottajan lakitiimin pyytäneen syyttäjältä aikaa kerätäkseen lisää materiaalia ja ja valmistaakseen tätä todistamaan valamiehistön edessä.  Tämä pyyntö kuitenkin evättiin. 

– Muistutamme kaikkia, että syytekirjelmä on ainoastaan muodollinen syytös. Herra Weinstein aikoo olla myöntämättä syyllisyyttä ja puolustautua voimakkaasti näitä väitteitä vastaan, jotka hän vahvasti kiistää.  

Kymmenet naiset syyttävät 66-vuotiasta Weinsteinia seksuaalirikoksista. Tapausta tutkii tällä hetkellä New Yorkin poliisilaitos, Manhattanin aluesyyttäjänvirasto, New Yorkin yleinen syyttäjänvirasto, Los Angelesin poliisilaitos sekä Iso-Britannian viranomaiset. Weinstein on kiistänyt kaikki väitteet seksiin pakottamisesta. 

Viime viikolla Weinstein pidätettiin ja hän sai syytteet raiskauksesta, seksirikoksesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksuaalisesta häirinnästä. Syytteiden tapauksiin liittyy kaksi naista. 

Weinstein on tällä hetkellä vapaana miljoonan dollarin takuita vastaan. 

Tiistaina 29. toukokuuta Weinsteinin lakimies Brafman kertoi lehdistölle, että elokuvatuottajalla oli kymmenen vuoden ajan yhteisymmärrykseen perustuva suhde naisen kanssa, joka nyt syyttää Weinsteinia raiskauksista. Brafman on ilmaissut huolensa siitä, saako elokuvatuottaja reilun oikeudenkäynnin. 

– Yksi huolenaiheistani on, että viikonlopun aikana tullut julkisuus voi vaikuttaa ihmisten arviointikykyyn. 

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat