Poliisi ottanut kiinni kymmeniä Elokapinan mielenilmaukseen osallistuneita Tampereella

Elokapina järjestää mielenilmauksen ja katkaisee liikenteen Tampereen keskustassa 0:33
Katso video: Elokapina on katkaissut liikenteen Tampereen keskustassa

Poliisi kertoo ottaneensa noin 40 Elokapinan mielenilmaukseen osallistunutta henkilöä kiinni sen jälkeen, kun poliisin poistumiskäskyä ei noudatettu.

Iltaseitsemältä Sisä-Suomen poliisi kertoi mielenilmauksen tukkineen Hämeenpuiston ajokaistat. Molempiin suuntiin kulkevien ajokaistojen sulkeminen lisäsi poliisin mukaan liikennehaittaa.

– Poliisi on antanut mielenosoittajille käskyn siirtyä alkuperäiselle mielenosoituspaikalleen, Sisä-Suomen poliisi kertoi tuolloin Twitterissä.

Noin tuntia myöhemmin Sisä-Suomen poliisi kertoi ottaneensa kiinni noin 40 henkilöä. Elokapinan mukaan kiinniotettuja on 38.

– Eivät noudattaneet poliisin antamaa poistumiskäskyä, poliisi perustelee Twitterissä.

Poliisin mukaan ajokaistat Hämeenpuistossa ja Satamakadulla ovat nyt auki.

Mielenilmauksella liike vaati hallitukselta ilmastotoimia. Elokapinan mukaan hallitus ei ole osoittanut ottavansa ilmastokriisiä vakavasti. Lisäksi Elokapina vaatii, että Suomen kunnat ja kaupungit luopuvat fossiilisten polttoaineiden käytöstä, suojelevat alueensa hiilinieluja ja luonnon monimuotoisuutta sekä lopettavat ylikulutuksen. 

Poliisi kertoi iltapäivällä noin 100 henkilön osallistuneen mielenilmaukseen.

– Mielenilmaus sujuu poliisin näkökulmasta rauhallisesti, mutta aiheuttaa edelleen jonkin verran haittaa liikenteelle. Liikennehaitta pystystään kuitenkin toistaiseksi hallitsemaan poliisin liikenteenohjauksella, Sisä-Suomen poliisilaitos kirjoitti aikaisemmin Twitterissä.

Virkavallan mukaan mielenilmauksesta ei tehty poliisille kokoontumislain mukaista ilmoitusta ennakkoon.

– Poliisi turvaa paikalla sekä mielenosoitusoikeutta että kaupunkilaisten liikkumisvapautta, poliisi totesi iltapäivällä Twitterissä.

Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion - liikettä. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Lue myös:

    Uusimmat