Elokapina-aktivistit viettivät jo toisen yön Helsingin keskustassa – nyt tukossa on Unioninkatu

3:34
Katso video: Poliisi kommentoi Elokapinan mielenilmauksen siirtymistä Mannerheimintieltä Unioninkadulle Helsingissä.

Helsingissä ympäristöliike Elokapinan torstaina alkanut mielenosoitus on jatkunut yöllä rauhallisesti. Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että poliisin tietoon ei ollut tullut häiriöitä. Poliisi on ollut yöllä läsnä seuraamassa tilannetta. 

Elokapina osoitti aiemmin mieltään Edustakuntatalon läheisyydessä. Eilen illalla kerrottiin, että mielenosoitus jatkuu Helsingin keskustassa Unioninkadulla. 

–  Mansku on nyt tyhjä. Siirrämme protestimme lähemmäs Elokapinan kapinakeskusta Senaatintorilla, Elokapina tviittasi perjantai-iltana.

Poliisin ei ole tarvinnut ohjata liikennettä mielenosoituksen uudessa sijainnissa, sillä paikalle on tuotu betoniporsaita. Kadunpätkää ei pääse ajamaan autolla. 

Helsingin poliisilaitoksen komisario Patrik Karlsson arvioi STT:lle aamuviiden jälkeen, että aamulla tarkoituksena on pitää neuvotteluyhteyttä yllä mielenosoittajiin ja katsoa, kuinka pitkään mielenosoitus jatkuu.

Ryhmä on avoimessa kirjeessään vaatinut muun muassa ilmasto- ja ympäristöhätätilan julistamista Suomeen sekä sitovan lainsäädännön luomista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2025 mennessä.

"Palaamme tarvittaessa myöhemmin"

Helsingin poliisista kerrottiin eilen illalla STT:lle, että Elokapinan mielenosoitus ja perjantaina sen kylkeen muodostunut vastamielenosoitus tukkivat raitiovaunureittejä niin, että haitta liikenteelle oli muodostunut varsin suureksi.

Elokapinasta arvioitiin, että siirtyminen on kokonaisuuden kannalta hyvä ratkaisu sekä heille että poliisille ja julkiselle liikenteelle.

–  Me poistumme nyt tästä Manskulta ja päästämme ratikat läpi ja sitten palaamme tarvittaessa myöhemmin, Elokapinan mediayhteyshenkilö Lauri Autere kertoi STT:lle illalla

.Poliisista kerrottiin aamuviiden jälkeen, että vastamielenosoitus ei ollut siirtynyt Unioninkadulle eikä poliisin tiedossa ollut, oliko mielenosoitus jatkunut jossain. Karlssonin mukaan vastamielenosoitukselle ei ollut erikseen osoitettu mielenosoituspaikkaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja