Ello haastaa Facebookin – kutsusta maksetaan jopa satoja dollareita

Facebookin mainokset ja rajaukset ärsyttävät 2:03

Valtava halu päästä uuden yhteisöpalvelun Ellon jäseneksi kuumentaa verkkomarkkinoita. EBayssa on tarjottu kutsusta jopa 500:aa dollaria.

Taittoiko sanfranciscolainen drag queen Facebookin ylivallan? Drag-mies hermostui ja hermostutti muutkin, kun Facebook ei antanut hänen esiintyä taiteilijanimellään, vaan vaatii miestä esiintymään omalla nimellään.

Tähän saumaan iskee pikkuruinen tulokas Ello, joka myy itseään juuri sillä, mikä monia Facebookin käyttäjiä ärsyttää. Ello lupaa olla keräämättä käyttäjistään tietoja minimimäärää enempää, mitä se tarkoittaakaan, eikä sivuilla ole mainoksia, ainakaan vielä ja ainakaan ellei käyttäjä halua.

Tulot lisäpalveluista

Ellon on määrä pysyä perustoiminnoiltaan maksuttomana. Tulot pitäisi saada lisäpalveluista, esimerkiksi oman ryhmän muodostamisesta. Ollaanko siitä valmiita maksamaan mainosten poissaolon hinta?

- Kyllä se on tendenssi, että käyttäjät ovat siihen valmiita. Se, tarjoaako Ello muuten mielenkiintoiset puitteet palvelun käyttämiseen, on ehkä isompi kysymysmerkki, sanoo helsinkiläisen ajatushautomo Kurion toimitusjohtaja Jari Lähdevuori.

Lähdevuori toisaalta kehuu Facebookia sillä, että jos kerran käyttäjistä kerätään tietoja, mainokset osuvat myös otolliseen maaperään.

- Pystytään tietämään nämä perinteiset iät ja asuinpaikat ja muut, mutta myös paljon siitä, minkälaisia he ovat tyyppeinä, mistä pitävät ja minkälaisia asioita arvostavat. Näin viestit, joita heille mainosten kautta kohdistetaan, ovat myös paljon relevantimpia.

Uutuus houkuttelee

Ello on monen ammattilaisen luonnehtimana vielä raakile, kokeilukäytössä oleva beta-versio, mikä ei estä sitä kasvamasta. Ellon oman ilmoituksensa mukaan joka tunti 40 000 ihmistä pyytää päästä sen käyttäjäksi, kuten teki myös alalla toimiva someguru Antti Rita.

- Työn puolesta seuraan näitä uusia sosiaalisia medioita. Siksi liityn tuoreeltaan kaikkiin, mutta varmaan sellainen uteliaisuus ajoi. Facebookissa alkoi näkyä linkkejä uudesta palvelusta ja haluatko kutsun, ja sitä kautta sitten kaverilta sain kutsun siihen.

Ellon käyttäjämäärä on edelleen promilleluokkaa Facebookin rinnalla, jolla on toista miljardia käyttäjää.

Lue myös:

    Uusimmat