Ellen Jokikunnas joutui vuosi sitten selkäydinleikkaukseen, jossa oli riskinä halvaantuminen: "Odotimmeko sittenkin liian kauan?"

Tästä merkistä Ellen Jokikunnas huomasi selkäydinleikkauksensa onnistuneen 2:05
Katso videolta, mistä Ellen Jokikunnas huomasi heti selkäydinleikkauksen onnistuneen, ja miten häneltä sujui matkustus asuntoautossa Italiaan leikkauksen jälkeen.

Juontaja Ellen Jokikunnas kertoo Unelmia Italiassa -sarjan toisessa jaksossa selkäydinleikkauksestaan, jonka lopputulosta sai jännittää viimeiseen asti. 

Juontaja Ellen Jokikunnas  joutui vuosi sitten selkäydinleikkaukseen. Ellenillä oli ollut huhtikuussa 2023 jo puolisen vuotta pahoja niskakipuja ja selkäkipuja, hän oli ravannut lääkäreissä ja saanut muun muassa hermokipulääkkeitä. 

– On ajateltu, että niskasta säteilee kipu yläselkään, lapaluiden väliin. Sitten se alkoi pahentua, ja tuli kipuvanne rintarangan ympärille. Alkoi tulla lieviä halvausoireita: jalat puutuivat ja niistä lähti voima, tuli huimausta ja pahoinvointia. Lääkäri keksi sitten, että otetaan magneettikuva alempaa selästä, rintarangan alapuolelta. Sieltä löytyi syypää: selkäytimessäni oli iso kysta lukinkalvon sisällä, Ellen kertoo Unelmia Italiassa -ohjelman toisessa jaksossa. 

Unelmia Italiassa seuraa Ellenin ja hänen aviomiehensä Jarin taloremonttia ja elämää Italian kakkoskodissa Puglian alueella. Sarja on katsottavissa MTV Katsomossa

Ellenin kysta piti leikata, koska se puristi selkäydintä kasaan. Ellen pohti ennen leikkausta, riittääkö hänen kärsivällisyytensä leikkauksen jälkeen Italian-kodin remontin keskellä. 

– Jos selkäydin saadaan paikoilleen, kaikki korjattua ja ei halvaannu, niin lepoa 2–3 kuukautta, maitotölkkiä painavampia asioita voi sitten kantaa syksyllä. Tuli kiukku, että myöhästyinkö minä. Ajattelin, että olemme ajoissa unelmien kanssa ennen kuin lapsemme saapuu jonain päivänä elämäämme. Odotimmeko sittenkin liian kauan, Ellen pohti jaksossa leikkaustaan ja sen ajankohtaa. 

Lääkäri totesi Ellenille, ettei kukaan ole tehnyt vastaavanlaista leikkausta Suomessa, mutta jos joku siihen pystyy, niin se on hän. Kyseinen lääkäri on tehnyt tuhansia selkäydinleikkauksia. 

Leikkaus onnistui, ja kesäkuussa 2023 pariskunta suuntasi Italiaan muuttokuorman, asuntoauton ja Reino-koiran kanssa. 

Katso videolta, mistä Ellen Jokikunnas huomasi heti selkäydinleikkauksen onnistuneen, ja miten häneltä sujui matkustus asuntoautossa Italiaan leikkauksen jälkeen. 

Unelmia Italiassa alkaa MTV Katsomossa to 11.4. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kolme jaksoa, jonka jälkeen kaksi jaksoa viikossa torstaisin. 

MTV Katsomo+ -tilaajille julkaistaan ensimmäisellä viikolla viisi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa viikossa torstaisin.

Lue myös:

    Uusimmat