Ellen Jokikunnaksen kassi:

- kukkakaali - mango - omenabanaaneita - Pecorino-juustoa - porkkanoita - kurkku - tuorepastaa - Masala Garam -maustetta - maustamatonta jugurttia

Hans Välimäen ja Ellen Jokikunnaksen menu:

Kukkakaali-porkkana garam masala

1 kuutioitu porkkana 1/2 kuutioitu kukkakaali 2 dl oliiviöljyä 1 kuutioitu keltasipuli chiliä garam masalaa timjamia korianteria kuminaa suolaa pippuria

Kurkkugaspacho ja valkosipulicrouton's

1/2 kurkkua 1/2 dl vettä 1 siivu vaaleaa leipää 1 keltasipuli suolaa pippuria 2 rkl valkoviinietikkaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Leikkaa vaalea vuokaleipä pieniksi kuutioiksi ja paista rapeaksi valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä. Tarjoile keiton kera.

Kurkkuraitakkua

1/2 keltasipulia 2 valkosipulin kynttä kanelia 1/2 kurkku kuutioina 2 dl jugurttia kardemummaa tilliä minttua sokeria sitruunanmehua

Sekoita ja tarjoile.

Hedelmäsalaatti

1 mango kuutioina 2 minibanania kuutioina 2 dl vettä 3 rkl tummaa sokeria 1 vaniljatanko 2 rkl tummaa rommia 1-2 dl kermavaahtoa

Bananasplit

2-3 banaania loput mangosta 3 rkl sokeria 1 dl jugurttia 1 dl kermaa

Sekoita keskenään.

Pecorinopasta

200g tuorepastaa keitettynä a la minute

sauce:

1 keltasipuli 2 rkl öljyä 2 valkosipulin kynttä basilikaa ruohosipulia 2 dl kermaa suolaa pippuria 150 g Pecorino-juustoa

Freesaa sipulit öljyssä. Lisää kerma ja mausteet. Tarkista maku ja lisää pasta sekä puolet Pecorinosta raasteena, pyöräytä ja kaada pasta lautaselle. Höylää loput juustot pastan päälle tuoreiden silputtujen yrttien kera.

Lue myös:

    Uusimmat