Ella Junnilalla yksi selkeä tavoite yleisurheilukesään – "Se jäi erityisesti kalvamaan"

2:09
Korkeushyppääjä Ella Junnile kertoi kauden tavoitteistaan Tulosruudussa ennen kauden avaustaan.

Korkeushyppääjä Ella Junnilan, 21, viime kesä oli onnistunut. Suomen ennätys 195 ylittyi heinäkuun alussa Tampereella ja myös Junnilan yksittäisiä onnistumisia tarkemmin seuraama viiden kilpailun keskiarvo näytti hyvää.

– Viime kesänä se oli 192,2 muistaakseni. Sitä lähdetään parantamaan.

Kilpailuiden keskiarvotuloksen seuraaminen kertoo perustason kehittymisestä. Junnila toivoo koronaviruksen sotkemalta kesältä erityisesti tasaisuutta hyppysuorituksiinsa.

– Itse odotan itseltäni tasaista suorittamista. Vaikka viime kaudella nähtiin hyviä suorituksia, ja oli keskiarvollisesti hyvä kesä, oli muutamia tosi huonosti menneitä kisoja. Se jäi erityisesti kalvamaan kauden jälkeen. Haluan tasaista suorittamista. Sitä haen erityisesti tällä kaudella, että saadaan tasaista suoritamista, kun ei ole arvokisoja, mihin tähdätä.

Junnilan kisakalenteri meni muiden urheilijoiden tavoin keväällä uusiksi, kun koronaviruksen todellinen luonne alkoi paljastua. Olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen ja EM-kisat peruttiin kokonaan. Junnila sanoo etenkin olympialaisten siirtymisen tuntuneen pahalta.

– Olen niin nuori urheilija, että EM-kisoja on toivottavasti monia edessä. Olympialaisia on vain neljän vuoden välien. Olisi ollut hienoa päästä sinne tänä vuonna.

Junnila oli asettanut itselleen kovan tavoitteen, sillä aikomuksena oli hypätä Tokiossa olympiafinaalissa. Ensi vuodelle siirtyneeseen suurtapahtumaan tavoitteita ei ole vielä asetettu. Suuntaa tavoittelle antavat kuluvan kesän kilpailut, joissa tavoitteena on nostaa tasoa viime vuodesta. Tasonnostoa seuraavat yhä korkeammalle kaartuvat piikkihypyt. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Junnila kertoo kääntäneensä olympialaisten siirron tuoman pettymyksen nopeasti hyödykseen. Vasta syys–lokakuun vaihteessa kilapillut Dohan MM-kisat venyttivät kauden normaalia pidemmäksi.

– Viime kesä oli haasteellinen, kun se oli niin pitkä. Pääsimme tosi myöhään alottamaan harjottelun. Ei haittaa yhtään, että saadaan vähän pidemmälle kesään harjoitella ja kesällä saadaan otettua kaikki irti ilman huolta siitä, että tarvitsee harjoitella aikaisin oleviin olympialaisiin.

Junnila aloittaa kilpailukautensa heinäkuun alussa ja aikeena on päättää se syyskuun alun Suomi–Ruotsi-maaotteluun. Kauteen hän lähtee poikkeuksellisesti yhden piikin taktiikalla.

– Nousujohteisesti kausi lävitse, kun ei ole kaksia arvokisoja tai muuta paikkaa, mihin tähdätä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja