Elinkautista lusinut kehonrakennuslegenda armahdettu 25 vuoden jälkeen – "Se oli vahinko"

Kehonrakennuksen niin sanotun kultaisen aikakauden suurnimiin lukeutunut Bertil Fox, 71, on armahdettu istuttuaan 25 vuotta vankeudessa kaksoismurhasta. Asiasta uutisoi muun muassa Fitness Volt -sivusto.

Saint Kittsin saarelta kotoisin oleva Fox tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 1997 tapahtuneesta entisen puolisonsa Leyoca Brownen ja hänen äitinsä Violet Brownen murhaamisesta ampumalla. 

Alun perin Fox tuomittiin kuolemaan hirttämällä, mutta valitettuaan tuomiosta se muutettiin elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi.

Fox oli istunut vankeudessa 25 vuotta, kunnes Saint Kitts ja Nevisin kenraalikuvernööri armahti hänet viime viikolla. 

Kehonrakentaja Gary Strydom julkaisi Foxin vapautumisesta sosiaalisessa mediassa tiedotteen. Hänen mukaansa tapahtunut oli aikoinaan vahinko, eikä siinä käytetty ase ollut Foxin.

– Tämä sai minut melkein itkemään tänään. Rakastamme sinua, Bertil, ja ne jotka eivät tienneet, se oli vahinko. Ase ei ollut hänen, ja tappelu aiheutti tämän "onnettomuuden". Sitä ei olisi tapahtunut, jos hänellä (naisella) ei olisi ollut asetta laukussaan. Sen jälkeen tapahtui lynkkaus, jossa paikalliset halusivat kostoa, Strydom kirjoitti.

Foxin vapautumisen on vahvistanut myös hänen poikansa Shaun Fox.

Raa'an harjoittelunsa myötä lempinimellä "Brutal" tunnettu Bertil Fox kilpaili urallaan viidesti kehonrakennuksen suurkilpailussa Mr. Olympiassa ja sijoittui siinä parhaimmillaan viidenneksi vuonna 1983. Viimeisen kerran Fox kisasi vuonna 1994 Iron Man Prossa, tuloksena 13. sija.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja