Mainos

Elämä kuin elokuvasta! Pariskunta jätti nykyajan mukavuudet taakseen ja elää nyt 1800-luvun maailmassa

Yhdysvaltalaisen Sarah Chismaninn ja hänen aviomiehensä Gabrielin, 38, elämäntyyli aiheuttaa paljon hämmennystä. Muutama vuosi sitten aviopari päätti jättää nykyajan mukavuudet täysin taakseen ja siirtyä kohti yksinkertaisempaa elämänmuotoa.

Nykyisin heidän elämänsä on kuin suoraan kahdensadan vuoden takaa. Pariskunta pitää ruoat kylminä jäiden avulla, he valmistavat ruokansa puuhellalla, pesevät pyykkinsä käsin, polttavat öljylamppuja ja käyttävät ainoastaan polkupyörää liikkumisvälineenä. 

Innostus lähti liikkeelle korsetista

Yksinkertaisen elämäntyylin lisäksi heidän historiaa huokuva pukeutumisensa kääntää vastaantulijoiden katseita. Sarah kertoo, että pikkutytöt luulevat häntä prinsessaksi, mutta heidän vanhempansa eivät useinkaan suhtaudu asuihin yhtä innokkaasti. 

Avioparin innostus historiallista elämäntyyliä kohtaan lähti vuonna 2009, jolloin Gabriel osti vaimolleen lahjaksi vintage-korsetin. Asuste innostutti heidät tutkimaan, mitä kaikkea 1800-luvun aikakauteen kuului.

– Uskomme, että paras tapa ymmärtää eri kulttuuria on ottaa se mukaan jokapäiväiseen elämään, Sarah kertoo.

Pikkuhiljaa pariskunta vaihtoi nykytekniikan entisajan elämäntyyliin. Elämä ilman puhelimia ja tietokoneita on heidän mukaansa saanut aikaan sen, että he käyttävät nykyisin paljon aikaa keskusteluihin, terveellisiin ulkoilma-aktiviteetteihin ja ruoanlaittoon.

Nainen on kirjoittanut heidän kokemuksistaan neljä kirjaa, jotka hän kirjoitti vuosisadalla ominaiseen tapaan käsin antiikkikynää käyttäen.

Video: Yksinkertaista elämää voi ryhtyä opettelemaan tämän videon avustuksella. 

0:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.