Mainos

Eläintensuojelujärjestöt iloitsevat vaalituloksesta: "Hallitusohjelmaan kirjaukset turkistarhaus- ja tuotantoeläinten häkkikasvatuskiellosta"

8:32
Eläinsuojeluasioita käsiteltiin Huomenta Suomessa marraskuussa 2018.

Animalialla ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitolla on suuret odotukset hallitusneuvotteluihin, järjestöt tiedottavat.

Suomen toiseksi suurin eläinsuojelujärjestö Animalia ja SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto kertovat tiedotteessa olevansa tyytyväisiä eduskuntavaalien tulokseen.

Järjestöt toteavat tiedotteessa, että eläinmyönteisimmät puolueet saivat vaaleissa runsaasti lisäpaikkoja. Näin ollen järjestöillä on suuret odotukset hallitusneuvotteluihin.

Kyseisten tahojen tavoitteena on saada hallitusohjelmaan kirjaukset turkistarhaus- ja tuotantoeläinten häkkikasvatuskiellosta sekä saada eläinsuojelupoliisin toimintamalli käyttöön ympäri Suomen.

– Hallitusohjelmatavoitteidemme täyttymisellä on hyvät mahdollisuudet, jos hallitukseen saadaan ne puolueet, jotka voimakkaimmin ajavat myös eläinten asiaa, sanoo Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen tiedotteessa.

– Edellisen hallituksen esitys uudeksi eläinlaiksi oli riittämätön, ja nyt uudella hallituksella on mahdollisuus ottaa mukaan siihen ne asiantuntijoiden suosittelemat hyvinvointiparannukset, jotka edellinen hallitus jätti huomiotta. Eläimet saavat uuden mahdollisuuden.

Animalian ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton tavoitteena on saada useita eläinten hyvinvointiin liittyviä kirjauksia hallitusohjelmaan.

Järjestöjen tavoitteissa on myös muun muassa turkistarhauksen kieltäminen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja