Eläinten tieraivo aiheuttaa Briteissä vuosittain yli miljoonan vahingot

12 hevosta, jotka nuolivat auton maalin pois, vauhkoontunut lehmä ja muut erikoiset eläimet aiheuttavat kuluja brittiläisille autovakuutustenantajille.

Eläimet aiheuttavat vuosittain yli miljoonan arvosta vahinkoja yli 50-vuotiaiden autoille, brittiläinen autovakuutuksia tarjoava Saga-yritys kertoo.

Viime vuonna Sagan vakuutusosasto joutui käsittelemään yli 500 eläimiin liittyvää tapausta vuonna 2014 toisten tapausten ollessa toisia erikoisempia.

Eräs kuski oli pysäköinyt autonsa Dartmoorin luonnonpuiston lähistölle ennen patikoimaan lähtöään. Kun kuljettaja palasi autolleen, hän löysi 12 hevosta nuolemassa autonsa maalipintaa. Korjaus kustansi 1200 puntaa.

Toisessa tapauksessa karjanäyttelyssä ollut lehmä päätti lähteä tavoittelemaan vapautta. Lehmä irrotti paalun, johon se oli kytkettynä, ja kuljetti sen pysäköintialueelle aiheuttaen 800 punnan edestä vahinkoja.

Matalalla lentänyt sorsa puolestaan aiheutti moottoripyöräilijän törmäyksen kivisiltaan ja konepellin alle kätkeytynyt kissa vahingoitti moottoria. Ensimmäisen tapauksen hinnaksi tuli 1500 ja jälkimmäisen 4000 puntaa. Yksi autoilija puolestaan yritti väistää peuraa vain törmätäkseen toiseen. Lasku oli 2000 puntaa.

– Vaikuttaisi siltä, että lähes mikä tahansa voi tehdä autoreissusta sekasotkun ja yli 50-vuotiailla on omat tapansa, kun he ovat ratin takana, Sagan vastaava johtaja Roger Ramsden kertoo

– Ymmärrämme, että jotkut asiat ovat asiakkaidemme vaikutusvallan ulkopuolella eivätkä hei voi ennustaa kohtaavansa matalalla lentäviä sorsia tai keskelle tietä sinkoilevia peuroja.

Lähde: Saga

Lue myös:

    Uusimmat