El Pais: Teneriffalla todettu jo neljä koronavirustartuntaa – ainakin parikymmentä suomalaista jumissa hotellissa

2:01
20 suomalaista on eristyksissä Teneriffalla koronaviruksen vuoksi.

Teneriffalla Kanariansaarilla on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo espanjalaislehti El Pais.

Uudet tartunnat löydettiin samasta Lounais-Teneriffalla Adejessa sijaitsevasta hotellista, jossa on jo aikaisemmin todettu kaksi tartuntaa.

Hotellissa on noin tuhat turistia, heidän joukossaan parikymmentä suomalaista. Viranomaisten mukaan kaikki tartunnan saaneet ovat Italian kansalaisia.

Espanjan terveysministeriön mukaan viranomaiset seuraavat nyt erityisen tarkasti hotellin 37 asiakasta, jotka ovat olleet tekemisissä kahden ensimmäisen tartunnan saaneen eli italialaisen lääkärin ja hänen kumppaninsa kanssa.

Samalla viranomaiset kertoivat ensimmäisestä tartunnasta maan pääkaupungissa Madridissa. Koronavirustartunnan saanut on 24-vuotias mies, joka oli matkustellut Pohjois-Italiassa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä rauhallisuuteen ja korostaneet, että kaikilla nyt viruksen saaneilla on ollut jonkinlainen yhteys Italiaan. Espanjassa on El Paisin mukaan varmistunut yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään matkustamista Kiinaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Iraniin, Singaporeen ja Pohjois-Italiaan.

Teneriffan uusista koronavirustartunnoista kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-12.30, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.