Teneriffan koronahotellissa asuvalla suomalaisella Peterillä edessään kahden viikon karanteeni: "Ei voi kun nauraa – kai tässä joutuu ruveta roikkumaan palmuissa"

5:42

Teneriffalla hotellissa eristyksissä olevien suomalaisten koronakaranteeni tulee kestämään kaksi viikkoa. Hotellissa asuva suomalainen Peter Furu kertoo, että toistaiseksi asukkaille ei ole tilanteesta juurikaan tiedotettu.

Espanjan Teneriffalla sijaitseva Costa Adeje Palace -hotelli on asetettu karanteeniin, sillä yhdellä hotellin asukkaalla on havaittu koronatartunta. Hotellissa on ainakin 20 suomalaista, ja yhteensä 1000 asukasta.

Yksi hotellin asukkaista on suomalainen pietarsaarelainen Peter Furu, jonka kertoman perusteella asukkaille on tiedotettu poikkeustilanteesta heikosti.

– Kaikki tieto on tullut median kautta. Aamulla kun nousimme ja meinasimme lähteä lenkille, oli työnnetty lappu oven alle, että hotelli on eristyksissä eikä saa poistua huoneesta, mies kommentoi MTV Uutiset Livessä. 

– Yritimme soittaa respaan ja kysyä asiasta, mutta emme saaneet yhteyttä. Sitten vähän ajan päästä soitettiin takaisin, että voi käydä aamupalalla. Se on ainoa, mitä on kuultu.

Furun mukaan hänelle ei ole kerrottu edes siitä, miten hotellin asukkaiden ruokailu järjestetään kaksi viikkoa kestävän karanteenin aikana.

– Tällä hetkellä ei ruoasta ole tietoa. Ruoat luultavasti tuodaan ulkopuolelta. Ei ole ruoasta kerrottu mitään muuta. Saa nähdä miten tässä käy.

Aurinkomatkoista kerrottiin aiemmin STT:lle, että hotellin asukkaille järjestetään ruokailu.

"Ei täällä voi oikein mitään tehdä"

Furun mukaan hotellin asukkaat saavat oleskella hotellin alueella, esimerkiksi altaalla, vapaasti. Hotellin alueelta ei sen sijaan saa poistua. Aluetta ympäröivien aitojen portit on teljetty ketjuin.

Vaikka tilanne on poikkeuksellinen, Furu ei kertomansa mukaan pelkää.

– Eihän tässä voi kun nauraa. Ei se auta.

Hotelliin eristettyjen matkustajien tilanteesta tekee ankean se, ettei hotelli tarjoa kovinkaan paljoa aktiviteetteja pienen kuntosalin ja altaalla oleskelun lisäksi.

– Kai tässä joutuu ruveta roikkumaan palmuissa. Ei täällä voi oikein mitään tehdä, Furu tuumaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja