50 g kirjolohenmätiä 2rkl porkkanalaatikkoa 2rkl bataattivuokaa ½ dl maitoa ½ dl kermaa 1 kananmuna ½ dl vehnäjauhoja suolaa mustapippuria Voita paistamiseen
Sitruunakerma
2dl kuohukermaa ½ sitruunan mehu 1tl suolaa
Sekoita laatikot keskenään, lisää maito ja kerma ohuena norona ja vatkaa sileäksi. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi pieniä lettuja kuumalle pannulle voihin paistumaan, paista molemmin puolin kypsiksi.
Tee sitruunakerma vaahdottamalla kerma ja maustamalla se sitruunan mehulla ja suolalla. Tarjoa letut sitruunakerman ja kirjolohenmädin kera.
Liekitetty mandariini
1 mandariini 50g voita 1dl sokeria Brandyä tai muuta liekitysalkoholia
Kuori mandariini veitsellä ja viipaloi ohuesti. Kuumenna pannu ja lisää voi ja sokeri pannulle voita ja sokeria, lisää mandariinipalat. Paistele mandariineja muutaman minuutin. Lisää brandy ja sytytä alkoholi joko tulitikulla tai kaasulieden liekillä. Kun alkoholi on palanut loppuun, tee annos laittamalla mandariiniviipaleet lautaselle, kaada mukaan myös kaikki liemi pannusta. Viimeistele tuoreella mintulla ja marmeladilla.
Porkkana-mandariini smoothie
1dl maustamatonta jogurttia 1dl täysmaitoa 2rkl porkkanalaatikkoa ½ mandariinin mehu 1rkl hunajaa + lisää viimeistelyyn Marmeladi Tuoretta basilikaa
Laita jogurtti, maito, porkkanalaatikko, mandariinimehu ja hunaja tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Kaada lasiin, suikaloi marmeladi ja asettele smoothien pinnalle, valuta päälle hieman hunajaa ja koristele basilikan lehdellä.
Bataattiblinit
½ rasiaa bataattivuokaa ½ dl vehnäjauhoja 1 kananmuna 2rkl oliiviöljyä 1tl suolaa
Mäti
50 g kirjolohen mätiä Sitruunankuorta Mustapippuria myllystä Oliiviöljyä Tuoretta tilliä
Mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikinaksi. Muotoile pannulle öljyyn paistumaan tasainen iso lettu. Paista molemmin puolin ja leikkaa piparkakkumuotilla blineiksi.
Raasta sitruunankuorta mädin joukkoon, sekoita. Kokoa annokset lusikoimalla mätiä blinien päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja valuta päälle muutama tippa oliiviöljyä ja koristelle tillillä.
Kyyhkyn maksa Muutama lehtikaalin lehti (ei varsia) 1 Punajuuri Tilkka punaviiniä 1tl suolaa 1tl mustapippuri
Kaiva kyyhkyn ontelosta sen sisäelimet, ne on yleensä jätetty lintuun. Säästä sydän kastikkeeseen, maksa carpaccioon.
Leikkaa kyyhkyn koivet irti ja laita sivuun kastiketta varten. Jätä kyyhkyyn rintafileet rintarankaan kiinni ja työnnä fileen ja nahan väliin tuoretta rosmariinia. Rouhi onteloon suolaa. Ruskista kyyhkyn pinta öljy-voiseoksessa. Laita kyyhky 160-asteiseen uuniin kunnes rinnan sisälämpötila on 53 astetta.
Nosta kuuma lintu uunista ja laita puhtaaseen vuokaan keittiöliinan alle vetäytymään viideksi minuutiksi. Leikkaa rintafileet irti pienellä veitsellä seuraamalla rintalastaa.
Hakkaa uunissa käynyttä rankaa muutamasta kohdasta rikki veitsen hamarapuolella, tee sama kyyhkyn koiville. Laita ranka, koivet ja sydän kasariin, lisää brandy ja punaviini ja keitä kasaan, noin 5 minuuttia. Lisää punajuuriraaste ja sokeri ja hauduta vielä 5 minuuttia. Siivilöi, tarkista maku ja mausta suolalla.
Tee kastikkeen keittyessä carpaccio. Revi lehtikaalin lehdet, heitä kova lehtiruoti pois. Kuori punajuuri ja leikkaa se mandoliinilla tai veitsellä ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita lehtikaali, punajuuri, punaviini ja kyyhkyn maksa pannuun, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 6 minuuttia.
Tee annos: laita 4 punajuuriviipaletta lautaselle carpaccioksi, laita sivuun hieman lehtikaalia ja leikkaa kyyhkyn maksa muutamaksi viipaleeksi, mausta ripauksella sormisuolaa ja asettele lautaselle. Viipaloi kyyhkyn rinta, asettele punajuurien päälle ja valuta lopuksi päälle kastiketta.
PUNAINEN KEITTIÖ
RAAKA-AINEET
Kiinankaali Kiinalainen Tree ear -sieni Kanan rintafile Vehnänuudeli Jalapenoviipale + pikatehtävä vaihtoruoka-aine: Jokiravunpyrstöt
Pikakimchi
Rapu-ramenkeitto
Rapu-nuudeliwok
Leivitetty kana & jalopenochimichurri
Pikakimchi
½ kiinankaali 1 valkosipulinkynsi ½ tl chililastuja 1tl paprikajauhetta ½ tl cayennepippuria 1 rkl Jalopenoja 1 rkl Ravunpyrstöjä
Suikaloi kiinankaali ja hienonna valkosipuli. Lisää chili, paprikajauhe, cayennepippuri ja jalopenot. Hienonna ravunpyrstöt, lisää kiinankaaliin ja sekoita lusikalla, painellen samalla, jotta kaali mehustuu marinadista.
Rapu-ramenkeitto
2 dl kuivia Tree ear -sieniä 50 g jokiravunpyrstöjä ½ sipuli 50 g vehnänuudelia
Ramen-liemi
4dl vettä 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä 1 kanaliemikuutio 1tl chili flakes 3rkl Japanilaista soijakastiketta Sienten liotusvettä
Aloita laittamalla sienet kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä. Anna turvota viitisen minuuttia. Tee sillä välin ramenliemi.
Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kanaliemikuutio kasariin veden ja mausteiden kanssa. Lisää veteen liotetut sienet sekä desin verran sienten liotuslientä. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Laita ravut ja valutetut nuudelit kulhoon. Säästä 1 dl ramenlientä nuudeliwokkiin, kaada loput liemestä sienineen kulhoon muiden ainesten päälle ja tarjoa.
Liota kiinalaisia sieniä 5 minuuttia kuumassa vedessä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Suikaloi kiinankaali ja sipuli. Hienonna korianteri varsineen.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa todella kuumaksi ja lisää kiinankaali, sipuli ja vedestä puristellut, liotetut sienet, cayennepippuri, chililastut, sekä korianteri. Paista nopeasti, lisää sitten ravut, keitetyt nuudelit, soija, hunaja ja ramenlientä. Sekoita ja paistele, kunnes liemi kiehahtaa. Tarkista maku ja laita tarjolle, koristele lehtipersiljan lehdillä.
2 rkl Jalopenoja oliiviöljyä ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa ½ ruukkua tuoretta korianteria Japanilaista Soijakastiketta
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot omiin kuhoihinsa. Nuiji broilerinfileet ohuiksi ja pyörittele ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Laita 1 leivitetty file kerrallaan 160-asteiseen öljyyn uppopaistumaan noin 3-4 minuutiksi. Mausta paiston jälkeen suolalla ja mustapippurilla.
Tee chimichurri. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
Suikaloi friteerattu broileri ja tarjoa chimichurrin ja soijakastikkeen kera.