EK 9: Kärkikolmikko järisyttävässä vauhdissa, Montessa käydään huimaa taistelua voitosta – Toyotan kaksoisjohto pitää

Monte Carlon MM-rallin voitto ratkaistaan kolmen miehen kesken.

Lauantaiaamun ensimmäinen erikoiskoe oli osittain todellinen talvi-ek. 17 kilometrin mittaisen pikataipaleen kerrottiin olevan noin 30-prosenttisesti jäässä, ja kaikki kärkikuljettajat lähtivätkin aamun lenkille kuusi nastarengasta mukanaan.

Rallin kärkikolmikko jatkoi siitä, mihin se perjantaina jäi: Toyotan Sébastien Ogierin ja Elfyn Evansin sekä Hyundain Thierry Neuvillen vauhti oli täysin ylivertaista muihin nähden.

Neuville teki aamun ensimmäiselle ek:lle pohjat mutta vain 0,8 sekunnin erolla Ogieriin ja 2,4 sekunnin erolla Evansiin. Sébastien Loeb hävisi tallikaverilleen jo 14,9 sekuntia tehtyään yhden ison virheen.

Kokonaistilanteessa Ogier jatkaa kärjessä 2,8 sekunnin erolla Evansiin ja 5,6 sekunnin erolla Neuvilleen. Loeb on lähes puolentoista minuutin päässä.

Suomalaisista parasta vauhtia piti M-Sportin Teemu Suninen, joka kellotti viidenneksi nopeimman ajan. Hän on kokonaistilanteessa yli 11 minuutin päässä kärjestä keskeytettyään torstai-illan toisella erikoiskokeella voimansiirto-ongelmien takia.

Kalle Rovanperä ajoi vaativan pätkän paikoitellen hyvin varovasti mutta ennen kaikkea siististi. Sijoitusmielessä Rovanperällä oli tähän myös varaa. Kun Takamoto Katsuta ajautui vaikeuksiin, lähin uhkaaja kokonaiskilpailussa on jo yli viiden minuutin päässä.

– Todella vaikea pätkä minulle. Minulla ei ole kovin paljoa kokemusta lumirenkaalla ajamisesta, ja olimme todella hitaita. Luulen, että hävisimme (jäisellä osuudella) paljon aikaa, Rovanperä sanoi.

Aamupäivän toiselle, rallin kymmenennelle erikoiskokeelle startataan Suomen aikaa kello 11.56.

Etuautot kertoivat myös toisen ek:n olevan jossain määrin jäässä. Mahdollista kuitenkin on, että valtaosa pätkästä ehtii sulaa ennen erikoiskokeen alkua.

Ek 9, tulokset:

1. Thierry Neuville, Hyundai 10:28,8
2. Sébastien Ogier, Toyota +0,8
3. Elfyn Evans, Toyota +2,4
4. Sébastien Loeb, Hyundai +14,9
5. Teemu Suninen, M-Sport +16,0
6. Kalle Rovanperä, Toyota +16,8
7. Esapekka Lappi, M-Sport +19,3

Kokonaistilanne 9/16 ek:n jälkeen:

1. Sébastien Ogier, Toyota 1.54:01,1
2. Elfyn Evans, Toyota +2,8
3. Thierry Neuville, Hyundai +5,6
4. Sébastien Loeb, Hyundai +1:21,0
5. Esapekka Lappi, M-Sport +2:15,7
6. Kalle Rovanperä, Toyota +2:35,2

16. Teemu Suninen, M-Sport +11:42,0

Lue myös:

    Uusimmat