Eino Grönin Florida

Floridassa talvet asuva Eino Grön vinkkaa Studio55:läisille, miten Floridan-lomasta saa parhaat palat irti.

Matkakohde Florida, aikaa kaksi viikkoa, matkalla mukana kouluikäiset lapsenlapset. Mitä tehdä ja nähdä, jotta kaikki matkalaiset viihtyvät reissussa?

Eino Grön ehdottaa, että ajan jakaa kolmeen osaan. Yksi osa kuluu Orlandon seudulla, toinen rannalla ja kolmas Key Westin saarella ja ympäristössä.

Matka alkaa Orlandosta.

− Siellä kannattaa viettää pidennetty viikonloppu, jotta ehtii nähdä kaiken. Käy katsomassa Disneyworld, SeaWorld, Epcot Center sekä Universal Studios -teemapuisto, Grön mainitsee monelle tutut, näkemisen arvoiset kohteet.

Orlandosta matka jatkuu kohti upeista rannoistaan tunnettua Palm Beachia, jonka kupeessa sijaitsevassa kaupungissa Grön itse asuu.

− Kotini on South Palm Beachissa rannalla sijaitsevassa apartamentos-talossa. Se on paras vaihtoehto henkilölle, joka on välillä pitkään poissa maisemista. Omakotitalo olisi iso riski varkaiden kannalta, parhaillaan kesää Suomessa viettävä Grön kertoo.

Kohti Key Westiä

Rantaelämän jälkeen on aika hypätä takaisin autoon ja suunnata kohti Floridan eteläpäässä sijaitsevien Key-saarten suurinta saarta, Key Westiä. Jos matka tuntuu kertarysäyksellä liian pitkältä, pysähdy Miamin eteläpuolella tutustumassa meren asukkaisiin Sea Aquariumissa.

− South Beachilta lähtiessä ajoaikaa kertyy viisi tuntia. Tie Key Westille on yksikaistainen, ja reitille osuu kilometritolkulla siltaa, Grön kertoo.

Maisemat ovat jo itsessään nähtävyys, mutta Key Westistä löytyy myös tekemistä.

− Hyppää lasipohjaiseen veneeseen, josta näkee vedenalaista elämää. Saarta voi kiertää myös pienen junan kyydissä. Hemingwayn asuintalo toimii museona, Grön mainitsee.

Hellettä ja harrastuksia

Florida on tunnettu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa aurinkoisena paratiisina. Grön on asiasta samaa mieltä.

− Kun taivaalta tulee vettä, sitä tulee kunnolla. Mutta sade ei yleensä kestä kahta päivää kauempaa.

Joulu-tammikuun aikana aurinkoparatiisissakin voi iskeä viikon talvi, jolloin lämpötilat saattavat painua yöaikaan lähelle nollaa. Päivällä lukemat nousevat edelleen 20-lämpöasteeseen.

− Viime talvi oli tosin erikoinen. Lämpötila laski muutamaksi viikoksi +15-asteeseen. Se koetaan Floridassa viileäksi, Grön sanoo.

Paikallisten mittapuulla "viileä" talvi ei Gröniä säikäyttänyt. Florida on paikka, jossa artisti aikoo viettää talvikaudet jatkossakin. Ilmaston ohella muuttolinnun pitävät tyytyväisenä hienot harrastusmahdollisuudet.

− Tenniskentät ovat ilmaisia, ja golf-kentätkin edullisia, Grön mainitsee.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja