Eikö tee mieli? 10 päivittäistä tapaa, joilla saat seksihalut palaamaan

Syy haluttomuuteen voi piillä elämäntavoissa, joita on onneksi mahdollista muuttaa.

Kuuntele yllä olevalta videolta, miten seksuaaliterapeutti suhtautuu sadan päivän seksittömyyshaasteeseen!

Jopa puolet suomalaisnaisista ja vajaa kolmannes suomalaismiehistä kokee haluttomuutta. Seksi on olennainen osa parisuhdetta, joten tilannetta voi pitää vakavana.

Haluttomuus voi johtua monista eri tekijöistä niin parisuhteessa kuin sen osapuolten elämäntavoissa. Jälkimmäisiä muuttamalla voikin saada uutta säpinää myös ensimmäisenä mainittuun.

Seuraavilla päivittäisillä tavoilla parannat elämääsi vällyjen välissä.

1. Jakakaa kotityöt

Mikäli pariskunnan molemmat osapuolet tekevät kokoaikatyötä, toiselle kasaantunut taakka kotitöistä vie energiaa seksiltä – joka on tavallaan myös kotityö. Kun arkiaskareet jakaa, yhden harteille kasattu taakka kevenee ja virtaa lakanoiden pöllyttämiselle jää aikaa enemmän. Kotityönsä jakavilla pariskunnilla onkin keskivertoa aktiivisempi seksielämä.

2. Sulkekaa makuuhuoneen ovi

Painajaisen nähnyt lapsi tai halimista kaipaava lemmikki olisi helppo ottaa sänkyyn nukkumaan, mutta tällöin seksihalut ja niiden toteuttamisen mahdollisuus karisevat nopeasti. Jos tämä toistuu usein, sängystä tulee seksin harrastamisen sijaan paikka lohdutukselle. Makuuhuoneen ovi kannattaakin pitää kiinni, jotta seksin harrastaminen sängyssä alkaa taas tuntua luontevalta.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

3. Rentoudu ennen seksiä

Erityisesti naisten kohdalla seksi lähtee yläpäästä, joten valmistautuminen seksiin etukäteen on suotavaa. Jotta ajatukset eivät karkailisi ostoslistaan kesken aktin, on mieltä hyvä rentouttaa meditaatioharjoituksella, syvään hengittämällä tai pitkällä kylvyllä ennen seksiä. Meditaatio auttaa myös stressiin, joka on oiva halujen tappaja.

4. Lopeta tupakointi

Tupakan sisältämä nikotiini supistaa verisuonia, mikä heikentää verenkiertoa intiimialueilla. Tupakointi voikin aiheuttaa miesten kohdalla impotenssia. Genitaalialueiden verenkierto on merkittävässä asemassa myös naisen nautinnon ja orgasmin kannalta.

5. Syö terveellisesti

Verisuonten terveydellä voi olla osansa haluttomuuden kanssa. Korkea kolesteroli aiheuttaa verisuonten ahtautumista, minkä vuoksi veri ei pääse virtaamaan normaalisti. Lantion seudulla tämä saattaa vaikuttaa genitaalialueiden tuntoherkkyyteen ja vaikeuttaa orgasmin saamista.

6. Korota libidoa lautaselta käsin

Tietyt ruoka-aineet on todettu hyviksi lemmenlääkkeiksi. Ostereiden lisäksi monet arkiset ruoka-aineet voivat vaikuttaa positiivisesti seksuaalisiin haluihin.

7. Pohtikaa parisuhdettanne

Haluttomuus voi johtua myös parisuhdeongelmista makuuhuoneen ulkopuolella. Kenkää puristavista asioista on syytä puhua molempien parisuhteen osapuolten hyvinvoinnin vuoksi. Jos kahdestaan puhuminen tuntuu haastavalta, voi apu löytyä parisuhdeterapeutin vastaanotolta.

8. Liikkukaa

Liikunta vähentää stressiä, nostaa mielialaa ja kasvattaa itsetuntoa – mitkä kaikki vaikuttavat osaltaan myönteisesti seksielämään. Parasta on, jos liikut yhdessä kumppanisi kanssa. Yhteinen harrastus voi nimittäin vahvistaa sidettä toiseen ihmiseen, mikä osaltaan auttaa halujen nostamisessa.

9. Nuku enemmän

Huonojen yöunien jälkeen on helposti väsynyt, huonolla tuulella ja stressaantunut. Ei siis ihme, että unettomuus voi aiheuttaa erektio-ongelmia ja haluttomuutta. Riittävä uni onkin ihmiselle tarpeellista myös seksielämän kannalta. Kokeile näitä vinkkejä, jos kärsit unettomuudesta!

10. Pohdi ehkäisyä

E-pillerit on tarkoitettu raskauden, ei seksin, ehkäisyyn. Hormonitoimintaa muuttavat ehkäisypillerit saattavat kuitenkin viedä naisen halut esimerkiksi testosteronin tuotantoa vähentämällä. Asia kannattaa ottaa puheeksi lääkärinsä kanssa, joka voi kirjoittaa reseptin toiseen pillerivalmisteeseen.

***


Lue myös:

    Uusimmat