Erikoinen kikka ennen seksiä saattaa parantaa mahdollisuuksia orgasmiin – voisiko olla näin helppoa?

8:10

Tutkimuksen mukaan naisen orgasmin todennäköisyyksiä parantaa nenän niistäminen ennen seksiä.

Yllä olevalla videolla asiaa naisen orgasmeista.

Naisen orgasmi on monimutkainen asia, eikä etenkään pelkkä yhdyntä riitä sitä useinkaan tuottamaan. Orgasmin saloja onkin selvitelty monissa tutkimuksissa. Esimerkiksi erään tutkimuksen mukaan jo sukkien pitäminen seksin aikana voi parantaa mahdollisuuksia päästä hekuman huipulle. Tuore Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus viittaa puolestaan siihen, että nenän niistäminen ennen seksiä voi auttaa asiassa, kertoo muun muassa The Sun.

Saksalaisen Dresdenin teknillisen yliopiston tutkimus selvitti, että ne naiset, joilla on vahvempi hajuaisti, saivat orgasmin seksin aikana todennäköisemmin kuin ne naiset, joiden hajuaisti oli heikompi. Lisäksi he arvioivat seksikokemuksensa nautinnollisemmaksi.

Vahva hajuaisti auttaa orgasmin saavuttamisessa

Tutkijat pyysivät 70 aikuiselta, että nämä arvioisivat seksielämäänsä. Lisäksi heidän hajuaistinsa testattiin. Paljastui, että vahvan hajuaistin omaavista naisista kuusi seitsemästä sai orgasmin suurimmalla osalla seksikerroista. Sitä vastoin heikon hajuaistin omaavista vain yksi seitsemästä sai säännöllisiä orgasmeja.

Tutkijoiden mukaan vahvan hajuaistin omaavat ovat herkempiä vartalon tuoksuille ja hormoneille, jotka puolestaan laukaisevat kiihotuksen.

Niinpa nenän niistäminen ennen seksiä voi olla hyvä ajatus.

– Tulokset viittaavat siihen, että nuha ja tukkoinen nenä saattavat tehdä kiihottumisesta vaikeampaa. Nenän tyhjentäminen voi olla hyödyllinen strategia, toteaa psykoterapeutti Phillip Hodson The Sunille.

Hodson kertoo havainneensa myös omalla vastaanotollaan, että kumppanin tuoksulla on suuri merkitys kiihottumisen kannalta.

Jos niistämistemppu ei tuo mukanaan orgasmia, ei kuitenkaan kannata liikoja surra. Tutkimus oli nimittäin pieni ja perustui osallistujien itseraportointiin. Jos orgasmia ei yrityksistä huolimatta kuulu, ja asia harmittaa, kannattaa puhua asiasta kumppanin kanssa. Lue myös, mitkä asiat voivat pilata naisen orgasmin!

Lähteet: The Sun, Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja