Mainos

Seksikolumni: Seksi on kotityö siinä missä imurointikin – tartu siis toimeen!

”Kalenteriseksin” ei tarvitse olla epäromanttista.

Usein kuulee kommentteja siitä, kuinka ”seksi nyt on vähän jäänyt vähemmälle” tai ”eihän nyt lapsiperheessä ole aikaa tai jaksamista säännölliselle seksille”. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin laiskuudesta panostaa (kirjaimellisesti!) yhteen parisuhteen hyvinvointiin keskeisesti vaikuttavaan tekijään.

Harva jättää viikkokausiksi tiskaamatta, pesemättä pyykkiä tai imuroimatta – koska ne asiat on vain pakko hoitaa, jos haluaa kotinsa olevan siedettävässä kunnossa. Jos puolestaan tahtoo itse pysyä edes jonkinlaisessa fyysisessä kunnossa, on raahauduttava lenkille, salille tai jumppaan. Vaikka väsyttäisi ja ei aina niin huvittaisi.

Harva kuitenkaan tajuaa ajatella, että aivan samasta asiasta on kyse parisuhteessa: seksipuoli ”täytyy hoitaa”, vaikka aina ei huvittaisi tai jaksaisi, koska se pitää suhteen kunnossa.

Tähän on myös olemassa helppo resepti. Se sama, joka pätee liikuntaankin: merkkaa ajankohta itsellesi ylös kalenteriin. Ja turha pölistä mitään siitä, että ”se ei ole romanttista”. Eihän tuosta merkinnästä tarvitse toiselle osapuolelle kertoa! Asia kannattaa päinvastoin ajatella niin, että sinulla on päivä tai useampi aikaa virittäytyä juuri tuohon hetkeen.

Tätä kannattaa kokeilla, sillä lopputulos on sama on kuin siivouksen tai liikunnan jälkeen. Kun homma on hoidettu, koko kehossa on hyvä fiilis siitä, että tulipa lähdettyä, vaikka alun perin väsyttikin. Ja kaiken kukkuraksi läheisyys välillänne ja tyytyväisyys parisuhteeseen kasvaa.

Mitä siis enää odotat?

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja