Seksiä luvassa? Nämä asiat kannattaa tehdä ennen petipuuhia

Seksiä edeltävät asiat saattavat tehdä itse petipuuhista entistä parempaa ajanvietettä.

Yllä olevalla videolla pohditaan, millaisia seksivälineitä kotoa olisi hyvä löytyä.

Haluatpa sitten ilahduttaa uutta rakasta tai tehdä seksistä pitkäaikaisen kumppanin kanssa entistä nautinnollisempaa, ja edellyttäen, ettei seksihetki tule eteesi täysin yllättäen, ota ihmeessä käyttöön tämä Huffington Postin kasaama tehtävälista.

Sivusto kokosi asiantuntijoiden vinkit mahdollisuuksien mukaan ennen seksiä tehtävistä asioista.

1. Vihjaile seksistä ennen kuin harrastat sitä

Spontaani seksi on mahtavaa, mutta vielä jännittävämmäksi seksikokemus muodostuu, jos luot välillenne hieman seksuaalista jännitettä jo ennen itse asiaa. Tuntien odottelu maksaa itsensä takaisin, kun vihdoin pääsette tositoimiin.

– Anna kumppanillesi viipyilevä suudelma aamulla, flirttaileva tekstiviesti päivän aikana tai vihjaileva silmänisku, kun hän astuu sisään ovesta, ehdottaa seksitutkija ja parisuhdeterapeutti Sarah Hunter Murray.

– Jotain, mikä viittaa siihen, että seksiä on luvassa, mutta antaa mielikuvitukselle tilaa vaellella ja vartalolle aikaa lämmetä.

2. Ota kondomit esille

Turvaseksi on tärkeää, mutta kun hommat ovat edenneet jo tarpeeksi pitkälle, kondomien etsiminen yöpöydän syövereistä voi syödä tunnelmaa. Kannattaakin ottaa kondomit jo esille, jos tietää seksiä olevan luvassa, ehdottaa kliininen seksologi ja seksivalmentaja Sunny Rodgers.

Hän myös kehottaa harjoittamaan taitojaan. Rodgersiin mukaan kumppanilla olisi hyvä olla taito hallussa asetella kondomi oikein toiselle.

– Suosittelen aina ostamaan isompia kondomeja, sillä tavallisten ja isompien kokojen välinen ero on minimaalinen, hän lisää.

3. Pidä liukuvoidetta varalla

Rodgersin mukaan liukuvoide on yksi olennainen osa yöpöydän tarvikevarastoa. Sitä pitäisikin olla aina käden ulottuvilla.

4. Huomio yksityiskohtiin

Rodgers suosittelee myös ajattelemaan hieman ympäristöä. Hämärä valaistus, kynttilä tai mukava soittolista voivat tehdä kokemuksesta vielä paremman.

5. Stimulaatiota aivoille

Erityisesti naisten kohdalla seksi lähtee yläpäästä.

– Aivot ovat voimakkaampi seksuaalinen elin kuin intiimialue, koska sieltä seksihalut lähtevät liikkeelle. Niinpä eroottinen lukemisto tai seksileikkien kuvitteleminen tekee ihmeitä aistien voimistamiselle seksiin valmistautuessa, Rodgers toteaa.

Mielikuvaharjoitukset päivän aikana auttavat valmistautumaan illan eroottisiin leikkeihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kunnollista esileikkiä olisi syytä unohtaa.

6. Tee tehtävälista – ja pistä se piiloon

Seksistä tulee nautittua vähemmän, jos mielessä pyörivät kaikki tekemättä jääneet asiat. Tämän vuoksi Murray kehottaa tekemään listan kaikista tällaisista asioista, ja pistämään listan sen jälkeen sivuun. Näin voit nauttia seksistä täysin rinnoin. Lista odottaa kyllä tekijäänsä petipuuhien jälkeenkin.

7. Tee yksi asia, joka saa olosi tuntumaan seksikkäämmältä

Murray muistuttaa, että seksikäs ja haluttu olo on tärkeä osa seksuaalista nautintoa.

– Tee siis ennen seksiä jotain, joka saa olosi tuntumaan seksikkäämmältä ja itsevarmemmalta, hän kannustaa.

Olipa kyseessä sitten suihkussa käynti, kivat alusvaatteet tai oman voimabiisin kuuntelu, oikean asian tekeminen saa sinut oikeaan mielentilaan.

8. Hengitä syvään

Murrayn mukaan mindfulness auttaa lisäämään keskittymiskykyä ja keskittymään nautintoa tuottaviin tuntemuksiin. Näin ollen tiedossa on parempaa, tyydyttävämpää seksiä.

Vaikka et ihan meditoisikaan, kannattaa vetäistä muutamaan otteeseen syvään henkeä, jotta pääset oikeaan mielentilaan seksiä ajatellen.

9. Aloita hitaasti

Useimmat naiset tarvitsevat noin 20 minuuttia, jotta heidän vartalonsa on täysin valmis yhdyntään. 

– Tämä tarkoittaa sitä, että ajan käyttäminen esileikkiin voi auttaa molempia kokemaan uskomattoman nautinnollisen seksikokemuksen, Rodgers vinkkaa.

Asiantuntija kehottaa riisumaan vaatekappaleet yksitellen suudellen osia toisen vartalosta samalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja