Korkea kolesteroli? Tee heti nämä vaihdokset lautasellasi

Yksinkertaisilla ruokavalion muutoksilla voi saada aikaan suuren muutoksen terveyteen.

Terveyttä voi parantaa monin eri tavoin ja helpoiten se onnistuu pienillä, yksinkertaisilla ruokavalion muutoksilla. Etenkin kolesteroliaan seuraamaan joutuvien kannattaa tosissaan miettiä, miten terveyttä haittaavat tekijät saisi poistettua lautaselta. Kun korvaat epäterveelliset ruoat terveellisemmillä, saat kolesterolisi laskuun ja kehosi kiittää.

Tee ainakin nämä ruokavaihdokset:

Vaihda voi kasviöljyyn paistaessasi ruokaa, jottet lisää turhaan kolesterolia muuten terveellisen ruokaan.

Käytä vain munanvalkuaisia, sillä suurin osa kananmunan kolesterolista on keltuaisessa. Kun erottelet keltuaisen ja valkuaisen ennen kokkaamista, vähennät merkittävät kananmunan terveydelle haitallisia vaikutuksia kolesteroliisi.

Laita salaattiin pähkinöitä, älä juustoa tai krutonkeja. Juustoissa ja krutongeissa voi olla paljon matriumia ja kolesterolia, joten käytä niiden tilalla saksanpähkinöitä tai manteleita. Saat salaattiisi edelleen makua, mutta terveellisemmässä muodossa.

Käytä hedelmäsosetta öljyn tilalla leipoessasi. Tämä ei onnistu joka reseptissä, mutta monissa tapauksissa öljyn voi todellakin vaihtaa hedelmä- tai vihannessoseeseen.

Valitse kala lihan tilalle. Joissain kaloissa, kuten lohessa, on runsaasti omega-3-rasvahappoja. Niissä on myös vähemmän kolesterolia kuin monissa lihoissa, joten ne ovat kolesterolitietoiselle terveellisempi valinta.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja