Mainos

Vaivaako haluttomuus? 7 syytä, miksi seksi ei kiinnosta

On monia syitä siihen, miksi petijumpan houkuttelevuus ei ole kohdillaan.

Stressiä syytetään yleensä halujen tuhoamisesta, mutta tuhmat touhut vällyjen välissä voivat menettää hohtonsa muistakin syistä. Monet harmittomilta vaikuttavat arkipäiväiset asiat voivat vaikuttaa seksihalukkuuteesi enemmän kuin uskotkaan.

Jos haluat taas haluta, katsasta tämä Women's Health -sivuston kokoama lista mahdollisista halukkuuteen heikentävästi vaikuttavista syistä. Tuntuuko joku kohdista tutulta?

1. Katkeruus

Sille on syynsä, miksi sanotaan, ettei nukkumaan pitäisi mennä vihaisena. Women's Health -sivuston haastatteleman kliinisen seksologin, Alicia Sinclairin mukaan katkeruuden ja vihan tunteet estävät luonnollisen yhteyden ja halun "vaihtaa eroottista energiaa".

– On tärkeää keskustella selvittämättömistä asioista ja tehdä töitä kohti harmonista parisuhdetta, sillä tämä pitää libidosi vauhdissa.

Jo stressi itsessään tekee hallaa libidolle. Ahdistavassa tilanteessa keho tuottaa kortisolia, joka aiheuttaa "taistele tai pakene" -reaktion. Se on myrkkyä libidollesi.

2. Televisiosarjojen tuijottelu

Vaikka syksyn pimetessä juuri mikään ei ole ihanampaa kuin kääriytyä viltin alle sohvannurkkaan tuijottamaan lempisarjan uusinta kautta, sillä on kääntöpuolensa. Sohvaperunana elely voi nimittäin vahingoittaa seksielämääsi.

Säännöllinen liikunta on nimittäin avainasemassa, jos haluat "sille tuulelle". Psychology and Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan liikunta nostaa serotoniini- ja dopamiinitasoja eli niiden hyvän olon hormonien määrää, jotka saavat aikaan halun tehdä tuhmia makuuhuoneen puolella.

Sinclairin mukaan salilla käynti on erityisen tärkeää päivinä, jolloin aikoo treenata myös sängyssä, sillä se lisää verenvirtausta ja näin ollen myös kasvattaa myös libidoa.

3. Suolaiset välipalat

Jos haluat tuntea olosi seksikkäämmäksi, kannattaa tarkastaa, mitä lautaselta löytyy. Raskaat, suolaiset ruoat eivät ainakaan lisää erotiikan tuntua, sillä on vaikea tuntea olonsa haluttavaksi, kun on väsynyt ja nuhruinen olo.

Kokeile kevyempiä ruokia, jotka saavat olonkin tuntumaan kevyemmältä. Jos syöt terveellisesti, kasvaa energiatasojesi lisäksi myös itsevarmuutesi, mikä puolestaan johtaa useampiin treenikertoihin vällyjen välissä.

4. Et harrasta seksiä

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, syy sille, miksi sinun ei kenties tee mieli seksiä, on se, ettet harrasta sitä.  Se on ikävä noidankehä.

– Mitä enemmän harrastat seksiä, sitä enemmän seksiä todennäköisemmin haluat, Sinclair vakuuttaa.

Kun olet ilman seksiä, kehosi totuttelee tähän olotilaan. Seksiä voisikin ajatella kuin kuntosalille menoa: Et ehkä halua mennä, mutta kun menet, on olosi jälkeenpäin mahtava – ja olet kiitollinen, että kävit.

5. Et masturboi

Aivan kuten seksin harrastamatta jättäminen tekee tuhoja libidollesi, tekee sitä myös itsetyydytyksen unohtaminen.

Itsetyydytys on itsehoitoa parhaimmillaan. Se antaa sinulle mahdollisuuden tiedostaa, mikä sinua kiihottaa. Tee siis masturbaatiosta säännöllinen rutiini, ja huomaat, että se parantaa myös seksielämääsi.

6. Yksi viinilasillinen liikaa

Vaikka viinin voisi kuvitella saavan "sille tuulelle", alkoholin juominen saattaa itse asiassa tehdä hallaa libidolle.

Sinclairin mukaan liika alkoholi voi vähentää testosteronin määrää kehossa. Siemailu voi laskea myös serotoniinitasoja, ainakin Neurotransmitter Review -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan. Näillä asioilla on puolestaan merkitystä halukkuuteesi.

Sinclair kehottaa juomaan maksimissaan kaksi lasillista alkoholia, jos aikeissa on petipuuhat kumppanin kanssa.

7. Et puhu seksistä

Libidolle voi tehdä huonoa myös se, että et uskalla puhua seksistä ja seksihaluistasi. Omat fantasiat ja halut kannattaa ehdottomasti ottaa puheeksi kumppanin kanssa, jotta ei huomaa jääneensä vellomaan negatiivissa tunteissa. Kommunikaatio kun on tärkeää missä tahansa parisuhteessa ja se pitää sinut seksuaalisessa yhteydessä kumppaniisi.

***

25:24

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja